Ion Sturza: În procesul de concesionare a Aeroportului Chişinău s-au încălcat toate legile. Puneţi-i în dubă pe „decidenţi”, băgaţi „speţnazul”

Decizia de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău a fost un gest de trădare „pentru doi arginţi otrăviţi”, consideră Sturza, punctând totodaă că toţi cei implicaţi ar trebui luaţi cu duba, iar contractul reziliat urgent.
Ion Sturza, Maia Sandu şi Laura Ştefan
Ion Sturza, Maia Sandu şi Laura Ştefan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În contextul în care Compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău (AIC) a fost cumpărată în proporţie de 95 la sută, de Nat Rothschild Investments Ltd, un vehicul de investiţii imobiliare din Guernsey, Insulele Channel, fostul prim-ministru moldovean, Ion Sturza, a considerat că încă de la început concesionarea AIC acordată lui Ilan Şor - prin intermediul unor ofiţeri FSB - este un act de trădare naţională.

„Aproape că în genunchi l-am rugat pe Filat şi, în mod deosebit, pe Leancă să nu o facă. Vor veni alte timpuri, alţi oameni şi ei vor sta la puşcărie. Nu! Ne-au trădat pentru doi arginţi otrăviţi!

Am descris de-a lungul timpului cu lux de amănunte cine a fost implicat, a facilitat şi a beneficiat. M-au sfidat, au trimis comandouri în România să mă urmărească şi să mă compromită. Acum demonstrăm o impotenţă totală!”, se arată într-o postare a lui Sturza pe contul personal de Facebook.

Totodată, fostul premier moldovean a ţinut să specifice că în procesul de concesionare a Aeroportului Chişinău s-au încălcat toate legile, „concesionarul nu a îndeplinit contractul”. Mai mult decât atât, acesta le-a sugerat autorităţilor de la Chişinău să-i ia cu duba pe „decidenţi”, să rezilieze instant contractul, „băgaţi „speţnazul”!”.

„Vi-i frică de Şor? O să vă dea în judecată? Nu fiţi ridicoli! Bibi Rothschild?! Vreţi să-l sun şi să-i zic: „Las-o, Bibi, mai uşor! E controversat, vei avea probleme reputaţionale şi legale grave”?”, a menţionat omul de afaceri.

Făcând referire la ministrul Economiei şi Infrastructurii Vadim Brînzan, Sturza a punctat că „noi avem ministru de pe Wall Street! El vorbeşte fluent atât engleza, cât şi ebraica. Omul ştie ce să facă. Îmi este milă de noi, moldovenilor!”, a conchis fostul premier.

Amintim că luni 19 august, reprezentanţii Avia Invest şi beneficiarul exclusiv al NR Investments, Nat Rothschild, au ratificat acordul de achiziţionare a 95% din compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău de către NR Investments Ltd.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe