Ion Sturza explică de ce critică guvernarea: Observ o tendinţă nesănătoasă - să nu-i criticăm, sunt de-ai noştri

Ion Sturza
Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)

După ce în ultima perioadă s-a remarcat cu mai multe comentarii critice la adresa foştilor guvernanţi, precum şi a celor nou-veniţi, fostul prim-ministru moldovean, Ion Sturza, a venit cu un nou mesaj pe contul său de Facebook explicând care au fost motivele pentru care a luat o astfel de atitudine.

„De obicei, mă strădui să nu dau replici, întrucât astfel devii patetic şi subiectiv. Dar acum observ o tendinţă nesănătoasă - să nu-i criticăm, analizăm. Sunt de-ai noştri. Şi pe aliaţi nu se poate de atins, nu cumva să stricăm „aliansul”. Să fim serioşi! Nu sunt eu omul care ar putea strica „aliansuri” şi ar deranja pe cineva.

Oamenii „moderni“ sunt extrem de egocentrici! Pentru ei, propria persoană, opinie este foarte importantă. Restul – doar un zumzet neplăcut... De fapt, pe bune am deranjat doar fostele guvernări cu care m-am luptat din principiu şi drept urmare am fost nevoit să înfrunt multe chestii şi provocări extrem de neplăcute”, scrie Sturza în postarea sa.

Făcând referire la postările anterioare privind poziţia şi acţiunile sale vizavi de furtul miliardului, privatizările ilicite, concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău (AIC), schemele din energie, maltratarea oponenţilor politici, acapararea spaţiului informal, politica cinică şi duplicitară faţă de România etc., subiecte arhicunoscute, omul de afaceri consideră că are dreptul să pună aceste întrebări:

„- Ce se mai întâmpla cu dezolgarhizarea?
- De ce nu se insistă pe tragerea la răspundere a uzurpatorilor puterii în stat? - De ce mai există PDM, partid-grupare mafiotă? De ce sunt „reîncarnaţi” cei care au avut funcţii politice în guvernarea oligarhică?
- Ce se mai aude cu recuperarea miliardului? Revenim la procesul prin „procuratura” infestată de „ai lor” complici sau ne gândim la ceva extraordinar?
- Cum recuperăm controlul asupra AIC? Încetişor, atent, ca să nu deranjăm cumva mafia ebraică (a nu se considera atac la naţionalitate!) sau instantaneu, categoric, aplicând dreptul nostru suveran la cel mai important obiect strategic pe care îl avem?!
- Cum scăpăm de mafia energetică şi dependenţa de unicul furnizor, Rusia Ocolind Ucraina (ce ironie!) sau insistând pe lângă ţara-soră România?
- Când scăpăm de „căpuşe” la companiile de stat? Sau nu vrem să deranjăm „aliansul”?
- Cu Harvardul, pe bune, este o bonitate că ai făcut cursuri acolo? Este o garanţie de competenţă, experienţă de viaţă şi bună-credinţă?
- Cu CV-urile. Faceţi o căutare pe Google! Eu am făcut-o...
- De ce în timpul celor mai importante numiri în justiţie cineva „conducea” de pe plajă?
- De ce TOATE instituţiile justiţiare sunt sub controlul „partenerului”?
- De ce spaţiul mediatic a trecut tacit la Dodon-politicianul, iar TVM va râde în barbă?
- De ce nu puteţi explica FMI şi, mai ales, propriilor cetăţeni care e pontul cu taxele, bugetul?
- De ce doar Şor a fost (ce ironie!) lipsit de imunitate parlamentară? Alţii din lista uzurpatorilor şi cei implicaţi în furtul miliardului nu merită a fi deranjaţi?
- De ce Dodon, cel cu musca pe căciulă, dar şi mai abil, vă desenează scheme cum să reformaţi justiţia şi nu experţi în domeniul internaţional de mare succes precum Monica Macovei, Codruţa Kovesi sau un procuror italian din legendarele „mâini curate”?
- De ce vă este drag „zarubeju” (străinătatea n.r.) şi nu mergeţi pe rând sau toţi odată la Căuşeni, Bălţi, Edineţ, Pârjolteni?”, a scris fostul premier.

În concluzie, Sturza a specificat că lucrurile descrise mai sus trebuiau făcute în primele ore ale guvernării, acum fiind târziu. „Am intrat în rutina birocratică, dar şi opinia publică s-a liniştit, conformat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe