Ion Iliescu: "Idealurile şi obiectivele Revoluţiei din decembrie trebuie reintegrate în gândirea programatică a PSD"

La 25 de ani de la "duminica orbului", Iliescu susţine că "PSD este partidul care duce mai departe idealurile şi obiectivele revoluţiei din decembrie '89.
Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Prezent la Congresul PSD unde Liviu Dragnea a vorbit despre condamnarea crimelor comunismului, preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, a declarat că "idealurile şi obiectivele Revoluţiei din decembrie '89 nu au fost, încă, pe deplin realizate şi trebuie reintegrate în gândirea programatică a PSD."

"Mă bucur că pot fi alături de dvs. şi la acest Congres. Primul lucru pe care aş vrea să îl amintesc: nu numai punctul de plecare care a fost revoluţia română, PSD fiind partidul care duce mai departe idealurile şi obiectivele revoluţiei din decembrie '89. Revoluţia nu a însemnat doar un banal schimb de putere, ci instaurarea democraţiei, promovarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, a unei noi ordini sociale. Nu cred că aceste obiective au fost încă realizate, în totalitate, încât să le scoatem de pe ordinea de zi. Se impune o clarificare ideologică permanentă care să permită reintegrarea acestor teme, care au stat la originea apariţiei partidului nostru, în gândirea programatică a partidului. Este momentul reafirmării opţiunii de stânga a partidului", a declarat Iliescu, citat de Realitatea.net.

Reamintim că Ion Iliescu este considerat de mulţi români, cel care a deturnat Revoluţia şi idealurile tinerilor care au murit pentru eliberarea ţării de comunism.

Acelaşi Ion Iliescu a chemat ulterior minerii, pentru a-i zdrobi cu bâtele pe studenţii care transformaseră Piaţa Universităţii în "zonă liberă de neo-comunism."