Ion Ceban după discuţiile cu ACUM: Probabil, vor fi alegeri anticipate. Expert: Va fi o pierdere de timp, bani şi speranţe

Discuţiile Blocului ACUM cu repr. PSRM privind formarea majorităţii parlamentare 11.04.2019
Discuţiile Blocului ACUM cu repr. PSRM privind formarea majorităţii parlamentare 11.04.2019 (parlament.md)

Tema viitoarei guvernări dintre socialişti şi Blocul ACUM a fost discutată joi, 11 aprilie de către vicepreşedinţii partidelor Platforma DA şi PAS, Alexandr Slusari şi Mihai Popşoi cu reprezentanţii PSRM Vlad Bătrâncea şi Ion Ceban. Discuţiile s-au finalizat fără niciun rezultat.

Chiar la începutul întâlnirii, lidera PSRM, Zinaida Greceanîi a părăsit discuţiile având în vedere faptul că la negocieri nu s-au prezentat Maia Sandu şi Andrei Năstase, ci doar vicepreşedinţii formaţiunilor blocului ACUM.

Ion Ceban a declarat după negocieri că regretă rigiditatea reprezentanţilor Blocului ACUM. Mihai Popşoi a notat că paralamentarii Blocului ACUM aşteaptă un mesaj foarte clar din partea PSRM că nu va face coaliţie cu PDM, iar Alexandr Slusari a adăugat că ei nu sunt interesaţi de funcţii şi coaliţie cu socialiştii, dar sunt gata să discute cu toţi cei care sunt disponibili să contribuie la eliberarea R. Moldova din starea de captivitate şi frică.

Socialiştii au mai ţinut să precizeze că pe agenda partidului nu există subiectul formării unei alianţe cu PDM, însă vineri, 12 aprilie, va fi constitută şedinţa Consiliului Politic al formaţiunii, după care vor reveni cu o decizie finală. „Cel mai probabil, vor fi alegeri anticipate”, a concluzionat Ion Ceban.

În context, politologul Dionis Cenuşă a menţionat că fără revenirea la votul proporţional şi înlăturarea schemelor electorale de falsificare, alegerile anticipate sunt o pierdere de timp, de bani, de speranţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe