Iohannis: Unioniştii au exagerat un pic, iar jandarmii au fost cam nervoşi

De vină pentru incidentele de la marşul "Luptă pentru Basarabia" sunt, în viziunea preşedintelui Klaus Iohannis, atât jandarmii, cât şi unii dintre manifestanţii unionişti.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Vina pentru incidentele de la marşul unionist o poartă atât manifestanţii, cât şi jandarmii, a opinat luni preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Întrebat dacă este motivată intervenţia jandarmilor asupra manifestanţilor unionişti care au încercat să prelungească marşul şi pe Calea Victoriei, Iohannis a replicat: "Dacă a fost motivată sau nu, ne-o va spune Ministerul de Interne. Ca observator exterior, remarc că manifestanţii au exagerat un pic. Manifestaţia a avut anumite accente care nu trebuiau să fie acolo, iar jandarmii au fost un pic nervoşi".

Unirea dintre România şi Republica Moldova este, în viziunea preşedintelui, un proiect care prezintă multe dificultăţi şi care va cere timp.

"Manifestaţii ca acestea atrag atenţia, dar sunt sceptic în privinţa utilităţii acestui demers (...) Este un deziderat care cere o abordare foarte serioasă, de lungă durată. Trebuie să fie întrunite anumite condiţii internaţionale pentru a face posibil acest lucru", a punctat Iohannis.

Şeful statului a criticat şi faptul că unele partide ar fi reacţionat la manifestaţia unionistă într-o "notă populist-electoralistă".