Iohannis: Suntem într-o situaţie delicată! Legile justiţiei trebuie revizuite urgent în Parlament [video]

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur coaliţia PSD-ALDE pentru "dezastrul" pe care l-a făcut în domeniul justiţiei şi a solicitat Parlamentului să reia dezbaterea pe cele trei legi fundamentale pentru sistem recent analizate de Comisia de la Veneţia.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (presidency.ro)

Preşedintele Iohannis a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este obligat să promulge modificările uneia dintre legile Justiţiei - legea 304/2004 - căci a epuizat toate căile constituţionale de atac, însă a cerut Parlamentului să o rediscute în toamnă, în următoarea sesiune parlamentară. Şi nu doar această lege, ci şi celelalte legi ale Justiţiei.

În acest context, şeful statului le-a reamintit parlamentarilor puterii că loialitatea lor trebuie să fie faţă de românii care îşi doresc să rămână în UE iar România să rămână o ţara respectată în lume. În România, standardul legislativ nu poate să fie dosarul penal al unui lider sau al altuia, a mai opinat preşedintele, precizând că standardul în materie de legiferare trebuie să redevină respectul pentru normele de drept intern european şi internaţional şi în primul rând, respectul pentru Constituţie.

Vă prezentăm mai jos discursul lui Iohannis:

"Tema acestei declaraţii de presă o reprezintă, cum sigur aţi bănuit, legile justiţiei, care au devenit cel mai dezbătut subiect public de când PSD se află la guvernare, ceea ce spune totul despre priorităţile acestui partid.

Au început cu celebra OUG 13 şi au continuat cu modificările legilor în Parlament. Suntem într-o situaţie delicată, şi asta numai şi numai din cauza modului în care Coaliţia majoritară a ştiut să legifereze într-un mod lipsit de transparenţă, într-un mod prin care, în ciuda tuturor criticilor, venite şi de la experţi, şi din sistem, de la procurori, de la judecători, de la ONG-uri, de la partenerii noştri, că nu suntem singuri în lume. Avem parteneri, în Uniune, în lume. Deci, cu toate că au fost nenumărate semnale de atenţionare, inclusiv din CSM, care răspunde de independenţa justiţiei, au legiferat cum au dorit şi cum m-am exprimat acum câteva zile: legiferează prost! Calitatea legiferării este proastă şi rezultatul este foarte, foarte îngrijorător.

Timp de un an şi jumătate, prin implicarea exemplară a românilor, care au ieşit în stradă şi au spus cu voce tare că aşa nu este bine, prin eforturile opoziţiei şi prin efortul meu, al Preşedintelui, am reuşit până acum să ferim legile justiţiei de cele mai nocive modificări.

Legile adoptate în Parlament au fost supuse controlului constituţional şi prin iniţiativa mea, şi a opoziţiei, şi până acum deja Curtea Constituţională a găsit în patru ocazii diferite neconcordanţe între legile justiţiei şi Constituţie, trimiţând legile înapoi în Parlament pentru o necesară corectură şi punere de acord cu Legea fundamentală.

Mai mult, asupra acestor legi s-a pronunţat, la solicitarea mea, şi Comisia de la Veneţia. A emis o opinie preliminară, care arată fără echivoc - deci, fără echivoc! - că modificările afectează independenţa sistemului de justiţie, afectează încrederea cetăţenilor în justiţie, afectează eficienţa actului de justiţie şi au un impact negativ asupra luptei anticorupţie.

De fiecare dată când România a avut nevoie de sprijin şi de un punct de referinţă puternic în ceea ce priveşte standardele constituţionale şi consolidarea statului de drept, Comisia de la Veneţia şi-a arătat disponibilitatea totală de a sprijini România în construirea unei democraţii solide.

Concluziile Comisiei de la Veneţia sunt extrem de îngrijorătoare!

Nu vreau să le expun acum pe toate. Documentele există, ele sunt disponibile pentru publicul general, dar vreau să dau un singur exemplu grăitor în acest sens. Comisia de la Veneţia spune că ansamblul modificărilor aduse legilor justiţiei afectează independenţa procurorilor şi judecătorilor. Ori aşa ceva în România nu trebuie să se întâmple!

Independenţa procurorilor şi judecătorilor reprezintă fundamentul unei justiţii corecte, iar de la acest principiu nu se poate în niciun caz să abdicăm.

Este aşadar foarte clar că legile justiţiei trebuie revizuite şi îmbunătăţite urgent în Parlament, astfel încât impactul negativ asupra sistemului să fie redus la un minim.

România este membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană, dar din acest statut, evident, derivă şi o serie de obligaţii, inclusiv în ceea ce priveşte funcţionarea justiţiei, funcţionarea integrată a justiţiei din România în spaţiul european de justiţie.

Este imposibil să construim un sistem de justiţie care contravine normelor europene. Este imposibil să construim un sistem de justiţie care ignoră valorile europene. Ori o nesocotire a concluziilor Comisiei de la Veneţia ar însemna exact acest lucru. Ar echivala cu o îndepărtare de facto a României de la valorile de bază europene.

Corelarea prevederilor celor trei legi cu opiniile Comisiei de la Veneţia ne va ajuta, în schimb, să păstrăm nealterate valorile esenţiale ale democraţiei - independenţa justiţiei, cooperarea loială între puterile statului şi statul de drept.

În ceea ce priveşte demersurile făcute de mine, ca Preşedinte, reamintesc că am cerut în mod repetat reexaminarea acestor legi de către Parlament, am trimis sesizări Curţii Constituţionale şi, cum am spus înainte, am sesizat Comisia de la Veneţia. După finalizarea tuturor procedurilor posibile de contestare, Preşedintele României este, însă, cel care trebuie să promulge legea.

În acest moment, în privinţa Legii 304/2004, modificată, legea care priveşte organizarea judiciară, am epuizat, din păcate, toate căile constituţionale pe care le am la dispoziţie şi, prin urmare, sunt obligat prin Constituţie să promulg această lege.

Asta însă nu înseamnă nici pe departe că parcursul acestei legi s-a finalizat, s-a terminat. Nici vorbă!

În virtutea atribuţiilor fundamentale pe care mi le conferă Constituţia, solicit în mod expres Parlamentului României ca imediat ce se reia sesiunea parlamentară, sesiunea de toamnă, să reintroducă aceste legi în circuitul parlamentar şi să le corecteze, să le corecteze aşa cum solicită cei avizaţi.

Este absolut necesar acest pas. Este imposibil de evitat. Este imposibil să se meargă mai departe cu o lege care a fost contestată în multiple feluri şi care a primit un aviz negativ inclusiv de la Comisia de la Veneţia. Această lege încă ridică multe probleme pe fond şi conţine dispoziţii neclare, lipsite de coerenţă, lipsite de previzibilitate.

Aceste deficienţe pot afecta exigenţele constituţionale şi standardele europene şi internaţionale în materie de independenţă şi buna funcţionare a sistemului de justiţie.

Referitor la a doua dintre aceste legi, Legea 303 din 2004, acum modificată, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, recent reexaminată de către Parlament, voi sesiza Curtea Constituţională, cu solicitarea fermă de a ţine cont de opiniile Comisiei de la Veneţia.

Pe de altă parte, ţin să atrag atenţia parlamentarilor care fac parte din actuala majoritate că loialitatea lor trebuie să fie faţă de alegători, faţă de alegătorii care i-au trimis în parlament să facă legi bune pentru România şi pentru români.

Loialitatea parlamentarilor trebuie să fie faţă de români, care îşi doresc să rămână în Uniunea Europeană, care îşi doresc ca România să rămână o ţară respectată în lume şi care îşi doresc să fie reprezentaţi în mod demn de Parlamentul României şi de parlamentarii noştri.

Nu trebuie să devenim un exemplu negativ în Europa făcând legi pentru ca anumiţi conducători politici să scape de dosare!

Nici un politician nu poate şi nu trebuie să tranzacţioneze în propriul lui folos renunţarea la principiile pe care s-a construit, pe care s-a constituit, România democratică după revoluţia din '89.

Nici un decident politic – atenţie, nici un decident politic! - nu are mandat de la români să facă aşa ceva!

Faptul că cineva sau un partid a fost ales să conducă înseamnă că a fost ales să conducă pentru România, pentru români, şi nu pentru a scăpa un lider politic de închisoare.

În România standardul legislativ nu poate să fie dosarul penal al unui lider sau al altuia! În România standardul în materie de legiferare trebuie să redevină respectul pentru normele de drept intern, european şi internaţional, şi în primul rând trebuie să se revină la respectul pentru Constituţie."