Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru un nou mandat de preşedinte

Klaus Iohannis a anunţat, la Sibiu, că va intra în cursa pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă, la Sibiu, că va candida pentru al doilea mandat de preşedinte la alegerile din toamna anului viitor.

"Am luat o decizie importantă şi vreau să v-o comunic, acum, aici, în această dimineaţă frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un nou mandat de preşedinte al României", a declarat, scurt, Iohannis.

"Bravo! Forţa Iohannis!", a reacţionat cineva din mulţime.

"Mulţumesc!", a adăugat Iohannis.

Ulterior, preşedintele a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat motivul pentru care a făcut acum acest anunţ.

"Mi s-a părut că scena politică românească a intrat într-o fază destul de tulbure. Evoluţia nu este satisfăcătoare şi am urmărit în ultimele luni de zile mai multe sondaje, toate arată că nivelul de nemulţumire în populaţie este peste 80 la sută, ceea ce este extrem, extrem de mult şi arată că lumea practic nu mai are încredere în clasa politică, nici măcar nu se mai aşteaptă la ceva bun din partea clasei politice. În acest context am considerat că acest anunţ poate să constituie un punct interesant. Poate unii vor fi încurajaţi să meargă mai departe, dacă fac acest anunţ, alţii probabil nu vor primi aşa bine acest anunţ. În orice caz, mi s-a părut că este necesară o clarificare a intenţiilor mele pentru ce urmează", a afirmat Iohannis.

Întrebat cine se aşteaptă să nu primească bine vestea pe care a dat-o, şeful statului a replicat: "Eu cred că PSD nu este extrem de fericit că am făcut astăzi acest anunţ."