Iohannis, sesizat de CSM să nu promulge Legea salarizării

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să retrimită în Parlament, spre reexaminare, noua Lege a salarizării unitare, a solicitat Consiliul Superior al Magistraturii.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să-l sesizeze pe preşedintele Klaus Iohannis în vederea retrimiterii Legii salarizării unitare în Parlament, pentru a fi analizate mai multe amendamente, au declarat, pentru Agerpres, surse din cadrul instituţiei.

CSM este de părere că ar trebui analizate amendamentele privind diferenţele de salarizare dintre judecătorii de la judecătorii şi cei de la tribunale, aceleaşi diferenţe dintre procurorii de la parchetele de lângă aceste instanţe, dar şi modul de salarizare a unora dintre angajaţii auxiliari din cadrul instanţelor şi parchetelor, au adăugat sursele citate.

În acelaşi timp, CSM mai cere şi analizarea amendamentelor privind diferenţele salariale dintre judecătorii şi procurorii de pe acelaşi palier.

Secţiile unite ale ÎCCJ au constatat vineri că nu sunt întrunite condiţiile pentru sesizarea CCR pentru eventuale elemente de neconstituţionalitate ale legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne