Iohannis: România lui Ponta - corupţii lideri, jurnaliştii încarceraţi. PSD vrea în continuare Legea amnistiei şi graţierii

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a avertizat joi seară, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că PSD vrea, în continuare, să adopte Legea amnistiei şi graţierii pentru că are foarte mulţi membri cu probleme penale, însă ţara nu are nevoie de o astfel de lege, ci, din contră, de o justiţie independentă şi fermă. Totodată, liderul liberal a criticat în termeni duri iniţiativa legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae care prevede încarcerarea celor care au dezvăluit informaţii din dosarele penale, inclusiv jurnaliştii.

"Noi de luni de zile cerem şi încercăm să se pună pe ordinea de zi, în Camera Deputaţilor, această lege a amnistiei şi graţierii, tocmai pentru ca să fie picată, să terminăm discuţia cu această lege dorită de PSD. Au încercat să o introducă şi vă amintiţi că noi atunci, PNL, am stopat-o. Acum, luni, când a venit PSD aşa, de faţadă, în Parlament, să se afişeze că ei sunt acolo, ai noştri au încercat să o pună pe ordinea de zi. Bineînţeles că a picat la vot, introducerea pe ordinea de zi. Când a trebuit să se voteze pentru încuviinţare, PSD s-au volatilizat, cu prim-ministru cu tot, nu a mai fost cvorum să voteze speţa Diniţă. PSD doreşte, în continuare, această lege. Are foarte mulţi oameni, cu probleme penale", a precizat Klaus Iohannis.

"Ar fi o greşeală enormă. România nu are nevoie de o lege a amnistiei şi graţierii, ci de o justiţie independentă şi fermă (...) Ca preşedinte nu pot să introduc un proiect pe ordinea de zi, dar PNL nu se va lăsa până când acest proiect nu va fi introdus pe ordinea de zi şi până când nu va pica", a continuat acesta.

Legea amnistiei îi va salva în special pe politicieni de dosarele penale aflate în anchetă sau în faza judecăţii în care sunt incriminaţi pentru fapte penale pedepsite cu până la 6 ani închisoare, iar în ceea ce priveşte graţierea, vor fi salvaţi în special politicienii care au primit pedepse de până la 7 ani de închisoare. Graţierea înseamnă anularea pedepsei unei persoane condamnate.

Odată aplicată, controversata lege le-ar aduce beneficii multor oameni politici influenţi, printre care Dan Voiculescu, Cătălin Voicu, Antonie Solomon, Ionel Manţog, Nicolae Mischie, Decebal Traian Remeş, Relu Fenechiu, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc etc.

Întrebat ce părere are despre iniţiativa legislativă de modificare a Codului Penal a senatorului PSD Şerban Nicolae, potrivit căreia orice cetăţean (inclusiv jurnaliştii) care dezvăluie informaţii din dosarele penale riscă să fie pedepsit cu închisoarea, Klaus Iohannis a evidenţiat că PNL şi PDL nu sunt de acord cu această lege.

"Eu nu sunt de acord cu această lege, cum nici PNL, nici PDL nu suntem de acord cu aceasta.Şi este curios... şi stăm să ne întrebam aşa, oare, Victor Ponta şi PSD îşi doresc o Românie în care corupţii să devină lideri şi jurnaliştii încarceraţi? Asta votează PSD? Asta vrea să ne aducă preşedintele Victor Ponta? De asta e împins, în faţa, Victor Ponta de partidul PSD, ca să îi scoată pe corupţi din închisori şi să îi amnistieze pe cei care sunt acum cercetaţi? Trebuie să ne întrebăm dacă asta îşi doresc dânşii. Fiindcă, altfel, cum să înţelegem o astfel de lege, dacă nimeni nu mai vorbeşte despre ce se întâmplă, cred că opinia publică are dreptul să ştie dacă un politician corupt e cercetat", a sublinia Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne