Iohannis: "PSD-ului îi e frică de acest vot la referendum şi încearcă să-l boicoteze. Mergeţi la vot!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, acuzaţii dure la adresa PSD, susţinând că formaţiunea lui Liviu Dragnea încearcă să boicoteze referendumul căci pesediştii se tem de el. De asemenea, şeful statului a criticat şi CNA-ul, după ce instituţia a refuzat să acorde timpi de antenă unui videoclip de promovare a referendumului din 26 mai. Potrivit preşedintelui, refuzul CNA se datorează unui ordin dat de Liviu Dragnea.

"Pe 26 mai se votează la referendum şi PSD-ului îi este frică de acest vot la referendum. Ce face PSD-ul? Încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cu toţii cum activişti, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în ţară, pe la judeţe, pe la primării, pe la conferinţe de presă să explice oamenilor cum că acest referendum nu ar fi important, cum că n-ar trebui participat, ba chiar se vede că umblă pe la judeţe şi primării ca pesediştii de acolo să îi convingă pe oameni nici să nu voteze la referendum. Este jalnică această încercare. Ba mai mult, PSD încearcă şi instituţional să blocheze acest referendum, a dat ordin Dragnea la CNA să ignore referendumul. Referendumul este un scrutin care se ţine cu europarlamentarele, dar este altceva", a declarat preşedintele Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni.

Potrivit lui Iohannis, decizia CNA este fără precedent după Revoluţie şi este o obrăznicie.

"CNA, prima oară din istoria post-decembristă, a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului. Ba mai mult, nici nu au vrut să ia în discuţie chestiunea şi când le-am trimis o solicitare cu un videoclip realizat de Administraţia Prezidenţială în care eu îi încurajez pe români să meargă la referendum, nu le sugerez răspunsul, au zis că e reclamă electorală şi să mă duc eu să mă descurc cu partidele. Auziţi, ce obrăznicie din partea CNA. Este jalnic", a afirmat Iohannis.

Nu în ultimul rând, preşedintele i-a îndemnat pe români să nu se teamă şi să meargă să voteze pentru referendum şi europarlamentare, căci puterea este la ei.

"Dacă vor să ştie de ce vor fi feriţi dacă votează, să se uite ce s-a întâmplat în campanie în ţară. La Topoloveni, simpli demonstranţi, oameni care nu sunt de acord cu Dragnea au fost pur şi simplu arestaţi pe loc şi duşi la Poliţie. Târgovişte - oraş frumos, cetate de scaun - a fost închis oraşul fiindcă pesediştii au vrut în linişte să îşi facă campania electorală", a mai spus Iohannis.

"Dreptul la vot este câştigat de români în '89 prin sacrificiul suprem. Şi vă spun, români, nu irosiţi dreptul la vot, mergeţi, votaţi, nu vă poate lua nimeni acest drept. Nu vă temeţi! (...) Pe 26 mai puterea este la voi. Mergeţi la vot! Nu lăsaţi PSD să decidă în locul vostru", a adăugat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne