Iohannis, prima reacţie după alegeri: Dragi români, sunteţi fantastici! Guvernul PSD trebuie să plece

Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică seară, după alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie, că în urma acestui rezultat, Guvernul PSD trebuie să plece.

"Bună seara, dragi români! Sunteţi fantastici! Vă felicit! Aţi participat astăzi în număr mare la alegerile europarlamentare şi la referendum. Participarea este senzaţională! Avem în jur de 50% prezenţă la europarlamentare şi în jur de 40% prezenţă la referendum. Dragi români, vă mulţumesc! Aţi dat un vot clar, un vot ferm, un vot care nu poate fi ignorat de niciun politician în România. Referendumul a trecut cu brio. Aşadar, dragi români, aţi votat clar şi ferm pentru o politică corectă, pentru o justiţie dreaptă, pentru o justiţie independentă, pentru o bună guvernare pentru români şi pentru România", a declarat Iohannis.

Şeful statului le-a mullţumit românilor pentru această participare la referendumul pe care l-a convocat.

"Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reuşit să-i mobilizăm pe alegători. Şi aş menţiona sprijinul primit de la Partidul Naţional Liberal, care s-a şi înscris la AEP oficial ca partid care suportă, sprijină referendumul. Am avut, însă, un sprijin consistent şi din partea Alianţei USR-PLUS. Le mulţumesc şi lor pentru acest sprijin. Din păcate, nu peste tot lucrurile au mers bine. Am văzut cu toţii cozile interminabile la multe, multe secţii de votare, mai ales în Diaspora. Le mulţumesc românilor care au avut răbdare, unii foarte, foarte multă răbdare, ca să ajungă să-şi exprime votul pentru România Europeană! Cu toţii am votat pentru o Românie Europeană. Însă nu pot să nu observ că PSD, a doua oară deja - şi în 2014, şi, iată, şi în 2019 - şi-a bătut joc de români, mai ales de românii din Diaspora! Ruşine, PSD!", a precizat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, la europarlamentare, rezultatele reflectă voinţa electoratului.

"PNL a obţinut un rezultat foarte bun şi îi felicit. USR a obţinut, de asemenea, un rezultat foarte bun. Îi felicit şi pe ei. PSD a obţinut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani şi jumătate de guvernare. Nimic n-au făcut, nimic n-au primit. Este o cădere imensă pe care a înregistrat-o PSD de la alegerile din decembrie 2016 până astăzi, şi asta arată cum văd românii această guvernare pesedistă eşuată. Este clar că acest - cum am mai clasificat – acest accident al democraţiei româneşti care este guvernarea PSD trebuie să dispară! În urma acestui rezultat, Guvernul PSD trebuie să plece! Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel! Şi dacă îmi daţi voie, dragi români, să închei pe o notă optimistă: vă mulţumesc, aţi votat! Aţi votat pentru România Europeană, pentru România corectă, cinstită, dreaptă, pentru România prosperă şi sigură", a conchis Iohannis.