Iohannis, pentru Reuters: PNL ar putea ajunge majoritar în Parlament

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele ales Klaus Iohannis a declarat că Partidul Naţional Liberal (PNL) ar putea obţine majoritatea în Parlament, ceea ce ar duce la o schimbare a Guvernului, reiese dintr-un interviu publicat miercuri de Reuters.

”Toată lumea vrea să fie în tabăra câştigătoare. Deci, este posibil ca în timpul următoarelor săptămâni sau luni să avem schimbări în parlament”, a declarat Iohannis.

În cadrul interviului cu Reuters, preşedintele ales a mai susţinut că majoritatea parlamentară a premierului social-democrat Victor Ponta se va eroda în urma alegerilor prezidenţiale.

Klaus Iohannis a mai subliniat că majoritatea parlamentară va fi folosită pentru a declanşa o schimbare a Guvernului.

”Aşa că este posibil că vom avea, în timpul anului 2015, această schimbare care ar putea să-i acorde Partidului Naţional Liberal o majoritate, pe care o vom folosi pentru a schimba Guvernul”, a subliniat acesta.

Iohannis, care a susţinut în campania parlamentară un program care include întărirea statului de drept, a determinat parlamentul să respingă proiectul de lege privind amnistierea politicienilor acuzaţi de corupţie. De asemenea, acesta a mai afirmat că va lua măsuri pentru reducerea numărului de parlamentari cât şi măsuri care vor face finanţarea partidelor mai transparentă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne