Iohannis: O nouă lege a pensiilor ar fi utilă, cea făcută de PSD a dus la inechităţi / Reacţia Olguţei Vasilescu

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că "ar fi utilă" o nouă lege a pensiilor, pentru că există tot mai multe semnale că legea realizată de PSD a dus la "inegalităţi şi inechităţi". Replica fostului ministru PSD al Muncii Lia Olguţa Vasilescu nu s-a lăsat mult aşteptată.

Întrebat dacă el crede că ar fi utilă o nouă lege a pensiilor, în contextul în care premierul Ludovic Orban vorbea despre un studiu care ar urma să se facă pentru a se contura o nouă lege a pensiilor, şeful statului a replicat:

"Eu cred că o nouă lege a pensiilor ar fi utilă, în condiţiile în care foarte mulţi, şi pensionari, şi conducători de instituţii publice, semnalează inegalităţi şi inechităţi în actuala lege a pensiilor. Dar asta este o chestiune care nu se rezolvă nici într-o lună, nici în două. Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă, atentă, a chestiunilor şi, în măsura în care va fi nevoie de o nouă lege, se va discuta la momentul potrivit".

Reacţia Olguţei Vasilescu

"A ieşit şi Klaus Johannis să se plângă că trebuie o nouă lege a pensiilor, fiindcă a noastră nu corectează inechităţile... El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau care, de regulă, nu înţelege nimic din acel minister!

Reiau: noua lege a pensiilor corectează inechităţile din sistem, dar pentru asta TREBUIESC RECALCULATE TOATE PENSIILE. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, când se intră pe noua formula de calcul care se cheamă VPR (valoare punct referinţă).

Nu le trebuie altă lege, trebuie să o aplice pe asta, care nu a intrat în vigoare decât cu creşterea punctului de pensie în 2019 şi ar trebui ca şi în 2020 să crească punctul la 1775 lei. Eu le-am şi desenat mai jos cum e cu aplicarea fiindcă am vaga bănuială că oamenii nu pricep decât aşa!"

foto
foto

Planul lui Orban

"Uitaţi-vă în programul de guvernare.

Am spus că anul viitor, e inclus în programul de guvernare, vom crea echipe largi de lucru în care vom include specialişti, vom include reprezentanţi din partea organizaţiilor pensionarilor, evident, oameni care au expertiză în domeniu, pentru a face o analiză extrem de serioasă asupra sistemului de pensii din România, pentru a sesiza disfuncţionalităţile, inechităţile.

Anul viitor vom lucra pentru a scoate o lege mai bună a pensiilor şi asta vom face."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne