Iohannis o ironizează pe Dăncilă: Cred că n-a înţeles mare lucru după cum s-a comportat

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Aflat în vizită electorală la Bacău, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că intrarea României în spaţiul Schengen este o temă foarte serioasă pentru români şi pentru ţară. În acelaşi timp, şeful statului a făcut o remarcă ironică la adresa contracandidatei sale de la PSD, Viorica Dăncilă.

Reporter: Despre accederea României la spaţiul Schengen, Viorica Dăncilă spunea că aţi promis la summit-ul de la Sibiu că până la sfârşitul anului veţi reuşi să convingeţi guvernele care se opun României să permită accesul ei în Schengen.

Iohannis: Nu ştiu ce a înţeles contracandidata mea, cred că mare lucru nu, din cum s-a comportat în politica externă. Schengen este însă o temă foarte serioasă şi foarte importantă şi foarte serioasă pentru România şi evident, pentru români. Acum, dacă vom avea, aşa cum se conturează sper, la sfârşitul anului, şi preşedinte şi guvern de la PPE, oameni dedicaţi soluţiilor şi deschişi, cred că putem să repunem cu succes pe tapet aceste probleme.

Reporter: În cât timp va putea intra România în Schengen având în vedere aceste premise?

Iohannis: Ar fi puţin hazardat să credem că putem să dăm acum în campanie un termen. Dar după campanie vom relua toate discuţiile cu foarte multă energie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne