Iohannis nu e nici "discipolul", nici "urmaşul" lui Băsescu, dar contează pe sprijinul lui în turul doi

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis a declarat luni seară, la TVR, că nu este nici discipolul, nici urmaşul preşedintelui Traian Băsescu, şi nici nu are nimic împotriva acestuia, adăugând că cel mai probabil şeful statului îl va susţine în turul doi pentru că este un om de dreapta.

Întrebat dacă speră că preşedintele sa îl susţină în turul al doilea al prezidenţialelor, Iohannis a replicat: "Da, eu cred că mă va susţine în turul doi, nu văd de ce nu. Acum, indiferent ce s-ar spune despre Traian Băsescu, nu cred că cineva îl bănuieşte de a fi politician de stânga. Este clar un politician de dreapta, şi atunci mi se pare absolut natural să voteze candidatul de dreapta".

Preşedintele PNL a denunţat atacurile venite din partea PSD conform cărora ar fi un discipol al lui Traian Băsescu, pe care le-a catalogat drept o tentativă de a-l pune "într-un anumit colţ".

"Nu sunt nici discipolul lui Traian Băsescu, nu sunt nici măcar urmaşul lui Traian Băsescu, cum nu sunt nici împotriva lui Traian Băsescu, eu sunt pur si simplu fără Traian Băsescu", a explicat Iohannis.

În ceea ce priveşte scenariul lansat de Traian Băsescu potrivit căruia fuziunea dintre PNL şi PDL nu va mai avea loc până la urmă, Iohannis s-a declarat de altă părere.

"Ceea ce facem noi este un proiect pentru viitorul României, care nu se face nici pentru Traian Băsescu, nici împotriva lui Traian Băsescu, se face fără Traian Băsescu. (...) Fuziunea este încheiată, parcursul politic este încheiat, au avut loc trei congrese care au consfinţit fuziunea, actele au fost înaintate la Tribunal. Practic, noi acum candidăm pe ACL fiindcă fuziunea încă nu este înregistrată în Registrul partidelor, dar ea este ireversibilă", a adăugat Klaus Iohannis.