Iohannis, nominalizare surpriză pentru şefia SIE

Gabriel Vlase, personaj propulsat în politică de Viorel Hrebenciuc şi devenit ulterior un apropiat al grupării din jurul lui Mihai Tudose, a fost nominalizat de Iohannis pentru şefia SIE.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

Preşedintele Iohannis le-a transmis, joi, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a social-democratului Petru-Gabriel Vlase.

"Domnul Petru-Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale. Domnul Petru-Gabriel Vlase este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare, al Colegiului Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii şi doctor în ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii", informează Administraţia Prezidenţială.

Nominalizarea vine în contextul în care, potrivit G4Media, PSD ar pregăti suspendarea lui Iohannis iar Liviu Dragnea ar vrea să îl acuze pe Iohannis inclusiv că nu îşi exercită atribuţiile prezidenţiale prin faptul că nu a nominalizat un şef al SIE de aproape doi ani.

Revenind la cel nominalizat, Vlase, vicepreşedinte PSD, a fost propulsat în politică de Viorel Hrebenciuc. Ulterior, a devenit un apropiat al grupării din jurul lui Mihai Tudose, ex-premierul care a demisionat după un conflict cu Liviu Dragnea. După căderea lui Tudose, Vlase a revenit în proximitatea politică a lui Liviu Dragnea, care l-a propulsat în funcţia de vicepreşedinte al PSD la congresul din 10 martie, arată G4Media.

"Vlase a fost preşedintele comisiei parlamentare de control al Serviciului de Informaţii Externe. A devenit doctor în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţionala de Informaţii.

Numele lui Vlase a apărut în dosarul retrocedarilor, în care Hrebenciuc este trimis în judecată. Vlase a negat că ar avea vreo legătură cu acest dosar. Presa a menţionat numele său şi în alte scandaluri cu retrocedări încă de când deţinea funcţia de subprefect de Bacău (2001 – 2004)", arată G4Media.

De altfel, Vlase a fost bănuit de trafic de influenţă într-un dosar disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc privind retrocedările de păduri de pe Valea Trotuşului. Vlase a fost denunţat de fostul său coleg din PSD, fostul deputat Ioan Adam, condamnat între timp la 2 ani de închisoare cu executare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne