Iohannis: Moţiunea de cenzură - un test important pentru Opoziţie şi pentru Putere

Aflat într-o vizită oficială la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia că moţiunea de cenzură depusă de PNL, USR şi PMP împotriva Guvernului Dăncilă este un instrument la care Opoziţia nu trebuie să renunţe.
Klaus Iohannis, la deschiderea Summitului Celor Trei Mări
Klaus Iohannis, la deschiderea Summitului Celor Trei Mări (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, că moţiunea de cenzură reprezintă un test important atât pentru Opoziţie, cât şi pentru Putere.

Şeful statului a fost întrebat pe această temă de jurnalişti înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Jurnalist: Dacă îmi permiteţi o întrebare despre moţiunea de cenzură, care urmează să fie votată în Parlament săptămâna viitoare. Cum vedeţi demersurile Opoziţiei? Aşa cum au anunţat cei de la UDMR, spun că mai au nevoie, le lipsesc 50 de voturi. În acelaşi timp, sunt câteva săptămâni, câteva zile până preluăm Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Este un moment oportun?

Iohannis: Moţiunea de cenzură este principalul instrument al Opoziţiei în Parlament. Ar fi chiar ciudat să renunţe la acest instrument. Au dreptul o dată pe sesiune să facă moţiune de cenzură şi o vor face. Este un test important şi pentru Opoziţie, şi pentru Putere. Mai mult cred că de aici nu o să vă spun despre moţiune.

Jurnalist: Dar un mesaj pentru Premierul României în acest moment?

Iohannis: În acest moment, dau mesaje pentru Consiliul European de aici.

Jurnalist: De relaţia cu Guvernul, consensul politic, aţi fost întrebat în vreun fel?

Iohannis: Nu, aşa ceva nu se întreabă, nu se răspunde la acest nivel. Toată lumea aşteptă să facem lucrurile aşa cum trebuie, şi aşa o să le facem.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne