Iohannis: La Riga voi susţine principiul diferenţierii în funcţie de meritele proprii ale fiecărui partener

Klaus Iohannis, 14 mai 2015
Klaus Iohannis, 14 mai 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut joi o declaraţie de presă înainte de plecarea la summitul Parteneriatului Estic de la Riga, Letonia, desfăşurat în perioada 21-22 mai.

"Ne dorim ca acest summit să marcheze un moment important pentru consolidarea relaţiei cu statele partenere din Est, în special cele care au avansat în acest proces: Moldova, Georgia şi Ucraina, faţă de al căror parcurs european România e direct interesată" a declart şeful statului, citat de Hotnews, adăugând că summitul se desfăşoară într-un climat regional de securitate mult mai complex decât cel de la Vilnius din 2013.

Preşedintele a mai precizat că, în cadrul summitului, se va face o evaluare a progreselor obţinute de parteneri, evaluare care este de aşteptat să reconfirme impactul pozitiv al parteneriatului estic.

"La Riga voi susţine principiul diferenţierii în funcţie de meritele proprii ale fiecărui partener", a mai declarat Iohannis, subliniind că România s-a implicat constant în susţinerea procesului de asociere politică şi integrare economică a statelor din vecinătatea estică.

Klaus Iohannis a afirmat că este nevoie de o viziune strategică pe termen lung mai ambiţioasă şi mai clar definită din partea UE în relaţia cu partenerii. Mai mult, preşedintele a adăugat că va susţine ca Uniunea Europeană să îşi menţină oferta angajantă faţă de partenerii cei mai performanţi, inclusiv în ce priveşte asistenţă tehnică şi financiară oferită.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.