Iohannis l-a ales pe înlocuitorul lui Coldea. Cine va fi numărul doi în SRI

Preşedintele Klaus Iohannis l-a ales pe înlocuitorul generalului Florian Coldea, trecut pe linie moartă de SRI după ce s-a aflat că şi-a petrecut vacanţe alături de deputatul fugar Sebastian Ghiţă.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea în funcţia de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a generalului de brigadă – cu o stea Ionescu Răzvan, reiese dintr-un comunicat remis joi de Administraţia Prezidenţială.

Noul adjunct al şefului SRI, Ionescu Răzvan, îşi va prelua atribuţiile începând cu data de 24 martie 2017.

Ionescu Răzvan
Ionescu Răzvan (SRI)

Potrivit SRI, generalul de brigadă Răzvan Ionescu are 45 de ani şi o experienţă de peste două decenii în munca operativă a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti.

A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică şi Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă şi Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

"De-a lungul carierei în SRI, Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcţii, atât în cadrul unităţilor centrale, cât şi teritoriale, unde a avut succese operaţionale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spaţiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaţionale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaţionale, migraţie şi terorism.

A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan şi a absolvit ca şef de promoţie cursurile de iniţiere. A fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016 şi anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea ameninţărilor transfrontaliere. În activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii instituţionali ai SRI, atât interni, cât şi externi", arată SRI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne