Iohannis: Instituţiile statului au datoria să le redea încredere românilor în ţara lor

Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, preşedintele Klaus Iohannis reaminteşte că instituţiile statului au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (presidency.ro)

Românii din afara graniţelor contribuie la promovarea identităţii noastre, fiind purtători de mesaj al culturii şi al obiceiurilor noastre. Cu atât mai mult, instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor, transmite preşedintele Iohannis, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.

Vă prezentăm mesajul preşedintelui:

În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alţii, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară, de aceeaşi limbă şi de aceleaşi datini.

Numeroasa diasporă românească contribuie la promovarea identităţii noastre, fiecare român fiind un purtător de mesaj al culturii şi al obiceiurilor noastre. Instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor. Doar astfel, românii pot reveni acasă pentru a-şi pune în slujba comunităţii toate aptitudinile, mentalitatea înnoită şi experienţa dobândită în străinătate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Românii puternice.

În acest An Centenar, în faţa atâtor provocări cotidiene, sunt tot mai potrivite spusele marelui Nicolae Titulescu: «Nu se poate ca ceea ce a conceput mintea românească, ca ceea ce a simţit inima românească, să nu poată înfăptui energia românească.»

La mulţi ani, români de pretutindeni!

Pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni în acest An Centenar, Preşedintele Iohannis a primit miercuri, 23 mai a.c., la Palatul Cotroceni, un grup de români care deţin funcţii publice în ţările de reşedinţă, pentru a sublinia importanţa implicării lor în comunităţile în care trăiesc şi a face un prim pas spre crearea unor reţele informale de profesionişti în care să fie promovat schimbul de experienţă şi de bune practici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne