Iohannis, în Parlamentul European: Românii şi-au făcut auzită vocea când a fost nevoie să apere statul de drept şi democraţia

Românii au voinţa şi forţa de a merge mai departe pe drumul european pe care şi l-au asumat, a transmis preşedintele Iohannis în Parlamentul European.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (Epoch Times România)

România este o ţară profund ataşată proiectului european iar românii sunt conectaţi activ la valorile civice, a transmis, marţi, preşedintele Iohannis, în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind viitorul Europei.

Şeful statului a mai vorbit despre "valul de entuziasm" care vine dinspre România, val ce are "forţa lui de a inspira şi a retrezi reflexul apărării democraţiei, care nu este un dat, ci presupune o responsabilitate continuă de a o îngriji, apăra şi promova."

"România este o ţară profund ataşată proiectului european. Avem o societate vibrantă şi dinamică, în continuă evoluţie.

Suntem o democraţie tânără, care are resursele pentru a se perfecţiona. Românii sunt conectaţi activ la valorile civice.

Au dovedit-o cât se poate de clar, şi-au făcut auzită vocea atunci când a fost nevoie să apere statul de drept şi democraţia.

Românii au voinţa şi forţa de a merge mai departe pe drumul european pe care şi l-au asumat. Este ambiţia de a depăşi orice obstacole pentru a rămâne puternic ancoraţi în marea familie europeană din care facem parte în mod fundamental.

Tânăra generaţie crede în Europa şi se implică în dezbateri privind viitorul nostru de o manieră pozitivă şi, mai ales, optimistă.

Din entuziasmul acestor tineri remarcabili se hrăneşte şi optimismul nostru privind viitorul Europei. Totodată, entuziasmul lor ne obligă în mod deosebit la responsabilitate.

Avantajul acestui val de entuziasm care vine dinspre România provine, în primul rând, din forţa lui de a inspira şi a retrezi reflexul apărării democraţiei, care nu este un dat, ci presupune o responsabilitate continuă de a o îngriji, apăra şi promova", a declarat Iohannis, în cadrul discursului susţinut în PE.

Alocuţiunea lui Iohannis poate fi urmărită integral aici.

La finalul discursului lui Iohannis a luat cuvântul şi Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, acesta transmiţând Guvernului şi Parlamentului de la Bucureşti că este nevoie de consens pe statul de drept şi lupta anticorupţie înaintea preluării preşedinţiei consiliului UE.

”În 2014 am spus că România trebuie să facă parte din spaţiul Schengen şi mi-aş fi dorit să obţinem asta înainte de finalul mandatului acestei comisii. Vreau să atrag atenţia că nu trebuie pus în pericol acest lucru prin distanţarea faţă de valorile statului de drept. Dorinţa mea e ca în România să se ajungă la un consens în privinţa statului de drept şi a luptei anticorupţiei înainte de preluarea preşedinţiei UE”, a declarat Juncker, citat de G4Media, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European la care participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne