Iohannis, huiduit la slujba de Înviere. Jandarmii dau amenzi

Participarea preşedintelui la slujba de Înviere a fost marcată de un incident, un protestatar cerându-i insistent lui Iohannis să plece din fruntea statului.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

UPDATE: Două persoane care, la apariţia preşedintelui Klaus Iohannis la slujba de Înviere de la Patriarhie au strigat "Demisia", au fost amendate cu câte 2.000 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, relatează news.ro.

Potrivit unor surse din Jandarmeria Capitalei, cele două persoane, un bărbat şi o femeie, participă în mod constant la proteste, majoritatea neautorizate. Cei doi au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei pentru abateri la legea 60/1991 privind manifestările publice şi duşi şi la Secţia 14 de Poliţie unde au fost audiaţi. Poliţiştii nu au luat, în afara amenzii, nicio altă măsură împotriva lor.

***
Deşi anunţase că-şi va petrece sărbătorile pascale la Sibiu, Preşedintele Iohannis a participat, sâmbătă noapte, la slujba de Înviere de la Patriarhie, evenimentul fiind însă marcat de un moment mai puţin plăcut. Potrivit B1 Tv, un bărbat a strigat de mai multe ori "Demisia!", iar şeful statului a fost huiduit.

În timpul slujbei, în timp ce patriarhul se adresa mulţimii, un protestatar i-a strigat insistent şefului statului să plece din funcţie, chiar din noaptea de Înviere. Imperturbabil, Iohannis n-a reacţionat la cele auzite, iar liturghia a continuat.

Reamintim că Iohannis anunţa joi că va petrece Paştele ortodox acasă, la Sibiu, s-a răzgândit însă, optând să asiste la slujba de la Patriarhie, alături de soţia sa, Carmen Iohannis.

Iohannis, de religie creştin protestant lutheran, membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană, a serbat Paştele şi acum o lună, la Sibiu. La reluarea mandatului, preşedintele susţinea că va participa la slujbele religioase ale tuturor confesiunilor.