Iohannis: Guvernul Dăncilă nu poate da OUG pe Codurile penale. Asta, pur şi simplu, nu se poate

Şeful statului Klaus Iohannis a explicat, înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că Guvernul Dăncilă nu poate da ordonanţa de urgenţă pe Codurile penale anunţată după Comitetul Executiv al PSD.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, intenţia Guvernului Dăncilă de a emite o ordonanţă de urgenţă pe articolele constituţionale din modificările la Codurile penale.

"Asta, pur şi simplu, nu se poate. S-a mai încercat, există practica Curţii Constituţionale, care a declarat astfel de încercări pur şi simplu neconstituţionale. Guvernul nu poate legifera prin ordonanţă pe o speţă care este în procedură uzuală în Parlament. Este foarte simplă explicaţia. Deci, nu se poate", a declarat Iohannis.

Întrebat, de asemenea, cum i s-a părut discursul premierului Viorica Dăncilă, din Parlament, în care a îndemnat la cooperare, consens şi bun-simţ, în contextul preluării de către ţara noastră a preşedinţiei rotative a Consiliului UE, şeful statului a replicat: "Acest discurs de consens şi pace mondială devine un discurs constant al doamnei Prim-ministru. Drăguţ."

Presa a mai vrut să ştie motivele pentru care a fost suspendată şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, fără avizul căruia nu se poate adopta bugetul pe anul 2019.

"Aş putea să vi le spun, dar nu cred că la Bruxelles este locul cel mai potrivit. Însă pot să vă spun că acea suspendare am făcut-o de comun acord. Deci, nu a fost o suspendare ostilă, ci am convenit să reluăm discuţiile la o dată ulterioară", a fost replica lui Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne