Iohannis: Guvernul aruncă în haos economia!

Dacă va fi adoptată, ordonanţa de urgenţă prezentată marţi seara de Eugen Teodorovici va arunca în haos economia, transmite preşedintele Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur măsurile cuprinse în ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, prezentate marţi seara de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi a cerut Guvernului să nu adopte proiectul, cel puţin nu în forma actuală şi nu înainte de a-l dezbate cu sindicatele şi patronatele.

"Cu toţii am aflat, probabil majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru a introduce noi taxe şi impozite.

Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmaţie pe care a făcut-o doamna Prim-ministru în discursul după aprobarea Guvernului din Parlament, deci discursul inaugural. Nu cred că e cazul să citez, dar spunea doamna Prim-ministru acolo: „ţineţi minte, nu vom introduce noi impozite şi taxe”. Ei, iată că nu a trecut nici un an şi introduce noi impozite şi taxe.

Această ordonanţă de urgenţă nu a fost discutată cu partenerii, din mediul economic, nici măcar din mediul instituţional al statului. Acest proiect nu are o analiză la fundamentare. Acest proiect vine cu idei nemaiauzite până acum.

Acest proiect aruncă în haos economia. Se prevede acolo supraimpozitarea companiilor din domeniul energetic. Singurul rezultat pe care îl putem ghici este că vom plăti mai mult cu toţii pentru curent şi gaz. Alt rezultat nu văd acum, fiindcă noi vorbim mai devreme din punctul de vedere al oamenilor care stau şi se miră ce se întâmplă în acest guvern pesedist.

În acelaşi timp, am primit asigurări de la responsabilii din telecomunicaţii că această chestiune îi va afecta şi pe ei şi că vom plăti mai mult pentru internet, telefonie şi aşa mai departe.

Ăsta este doar începutul, fiindcă toate companiile folosesc şi energie şi carburant şi telecomunicaţii, deci, pe scurt, "ne aşteptăm ca toate să se scumpească", a declarat preşedintele.

În aceste condiţii, preşedintele cerut retragerea proiectului pe care guvernul vrea să îl adopte fără o dezbatere transparentă, fără o fundamentare.

„Se introduce un nou concept, taxa din lăcomie. Din lăcomia PSD-iştilor de a lua bani mai mulţi pe care îi vor gestiona aşa cum consideră dumnealor; aceste lucruri vor da peste cap toată economia şi, mai grav, vor da peste cap bugetele tuturor românilor fiindcă, în definitiv, astfel de măsuri prost gândite aduse în ultimul moment vor fi suportate de oamenii de rând. Acest lucru nu trebuie să se întâmple şi fac apel la guvern să se răzgândească în privinţa acestei ordonanţe, să o pună în discuţie, să o negocieze cu sindicatele, cu patronatele, şi DUPĂ discuţii să revină cu o formă care este sustenabilă”, a adăugat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne