Iohannis, faţă în faţă cu presa. Ce crede despre racolările masive făcute de liberali din rândul PSD

Klaus Iohannis - presidency.ro
Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, în cadrul declaraţiilor de presă făcute după şedinţa cu premierul şi ministrul de Finanţe, că este împotriva traseismului politic şi că nu vede cu ochi buni racolările făcute de liberali din rândul pesediştilor. În plus, în ceea ce priveşte posibilitatea creării unui guvern de coaliţie naţională post-moţiune de cenzură, şeful statului a evitat să dea un răspuns concret, preferând să asigure însă că, în mod cert, “nu vom avea un guvern PSD”.

Epoch Times România: Domnule preşedinte, în august 2019, Biroul Naţional al PNL cerea filialelor din ţară să nu primească membri PSD dar un an mai târziu citim despre numeroase cazuri de primari PSD care au trecut la PNL, unul dintre cele mai notabile fiind cel al primarului PSD dintr-o comună suceveană care l-a agresat pe un tânăr care îndrăznise să i se împotrivească lui Liviu Dragnea. Cum vedeţi aceste “mişcări de trupe” şi dacă moţiunea de cenzură trece, în lumina acestei deschideri către PSD sau o parte dintre membrii PSD, dacă credeţi că ne putem aştepta la un guvern de coaliţie naţională.

Klaus Iohannis: Pot să vă spun franc - nu văd cu ochi buni aceste racolări, simplu. Eu am fost dintotdeauna şi sunt şi acum împotriva traseismului politic. Traseismul politic este o boală gravă a politicii româneşti şi ori de câte ori am avut ocazia m-am exprimat public împotriva traseismului politic. Eu nu mi-am schimbat opinia. În ce priveşte coaliţii post-moţiune, haideţi mai întâi să vedem moţiunea, pe urma să vedem votul pe moţiune, pe urmă să facem consultări şi cu certitudine nu vom avea guvern PSD.

Epoch Times România: Dar un guvern de coaliţie, excludeţi total ideea?

Klaus Iohannis: Acum cred că suntem la următorul jurnalist.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.