Iohannis: E pur şi simplu inadmisibil! PSD votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea

PSD încearcă să amputeze puterile Justiţiei şi votează legi cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea, iar aşa ceva este inadmisibil, a tras un semnal de alarmă preşedintele Klaus Iohannis, care anunţă că va încerca să oprească astfel de demersuri.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce Codul de Procedură Penală a intrat oficial în zodia PSD-ALDE.

"Acum, viteza ca viteza. Am mai avut situaţii când s-a votat noaptea. Nu vreau să repet ce s-a spus atunci despre viteza de vot. Rezultatul m-a întristat şi mă întristează. Acum, vedem cu tot mai multă claritate că PSD nu doar că încearcă să amputeze puterile Preşedintelui, ci PSD încearcă să amputeze şi puterile justiţiei. Ceea ce este foarte, foarte grav. Şi dacă am avut legile justiţiei, care, se ştie, m-au nemulţumit profund, şi pe mulţi alţii la fel, acum, vedem totuşi ceva nemaiîntâlnit în ultima vreme. Majoritatea PSD votează legi pentru şeful lor, votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea, ceea ce este pur şi simplu inadmisibil. Dacă citim aceste modificări la Codul de procedură penală, vedem că multe din ele sunt făcute cu dedicaţie, altele sunt făcute clar pentru a opri procurorii din investigaţii. Este inadmisibilă această abordare. Şi evident că voi folosi prerogativele constituţionale pentru a solicita o îmbunătăţire a acestui text", a declarat Iohannis, adăugând că, la momentul potrivit, se va adresa fie Curţii Constituţionale, fie Parlamentului.

Întrebat dacă a discutat cu ambasadorii străini despre aceste probleme, şeful statului a replicat:

"Pot să fiu foarte franc, toţi mă întreabă despre aceste modificări. Nu am intrat în detalii fiindcă procedura nu este finalizată şi nu este după părerea mea cazul să comentez aceste chestiuni pe articole şi pe frază, însă pot să vă confirm că toţi musafirii mei s-au interesat şi sunt foarte îngrijoraţi de această abordare a PSD pe această lege care s-a votat aseară foarte târziu".

Întrebat, de asemenea, dacă reprezentanţii celorlalte ţări se interesează şi despre decizia CCR privind revocarea şefei DNA, Iohannis a precizat că "mai puţin se pune această întrebare".

Şeful statului a explicat că "şi această săptămână este dedicată cititului" motivării CCR, astfel că nu a luat încă o hotărâre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne