Iohannis, după MCV şi Rezoluţia PE: Guvernarea Dragnea-Dăncilă a şters cu buretele rezultatele din cei 11 ani de când am aderat la UE

Raportul MCV şi Rezoluţia din Parlamentul European reprezintă un prim rezultat palpabil al guvernării Dragnea-Dăncilă, care a şters cu buretele rezultatele înregistrate de România în cei 11 ani de când am aderat la UE, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, care s-a arătat extrem de nemulţumit de situaţie.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat dur marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, după raportul MCV pentru România şi rezoluţia privind statul de drept adoptată de Parlamentul European.

"Aş vrea să fac câteva observaţii legate de cele două evenimente de astăzi şi anume votarea rezoluţiei din Parlamentul European şi prezentarea Raportului MCV. Aceste două chestiuni reprezintă într-adevăr două note foarte, foarte proaste pentru actuala guvernare, Dragnea-Dăncilă, această guvernare pe care o consider un accident al democraţiei româneşti. Şi în rezoluţia Parlamentului European, şi în Raportul MCV, apar cam aceleaşi lucruri. Românii, majoritatea românilor, şi eu şi mulţi alţii, dorim să fim europeni, să construim o democraţie solidă, transparentă, pentru români. Din nefericire, acest accident al democraţiei care este guvernarea Dragnea-Dăncilă are cu totul alte idei şi încearcă să tragă ţara înapoi", a declarat Iohannis.

Potrivit şefului statului, multiplele schimbări la legile Justiţiei şi Codurile penale au atras atenţia în mod negativ.

"Aceste lucruri ne aduc deservicii majore. Şi trebuie să observăm că, de exemplu, Dragnea, ca să folosesc o expresie din Caragiale – şi dă-i şi luptă, şi dă-i şi luptă – şi cară valize, şi vorbeşte între uşi, în faţa uşii, în spatele uşii, se luptă. Partea proastă este că se luptă cu România, în loc să se lupte pentru România. Despre doamna Prim-ministru n-aş spune că se luptă. Ca să parafrazez o vorbă din bătrâni, 'ţara arde şi doamna Prim-ministru se ascunde în Arabia'. Este îngrijorător, foarte îngrijorător şi aceste lucruri astăzi trebuie să ne dea foarte, foarte mult de gândit", a precizat Iohannis.

Întrebat de o jurnalistă de la Antena 3 dacă a făcut ceva să oprească această rezoluţie, preşedintele a replicat: "Nu aţi observat că am fost în Parlamentul European? Cred că aţi observat."

"Observăm cu toţii şi cred că observăm cu mare îngrijorare că aceşti guvernanţi se fac că plouă, cum se spune popular. Ei au alte preocupări. Şi, într-adevăr, aşa este. Singurul, singurul obiectiv al acestei guvernări Dragnea-Dăncilă este să-l scape pe Dragnea de închisoare şi de dosare. Orice altceva pentru ei nu contează. Este clar că, dacă aceşti Dragnea-Dăncilă au singurul obiectiv să-l scape pe Dragnea de justiţie, nu-i mai interesează nici Europa, nici românii, nici mersul României, şi este foarte trist acest lucru. Este clar că aceste două documente trebuie citite cumva ca să înţeleagă toată lumea. Ele, practic, ne spun că România s-a întors acolo unde a fost acum 11 ani, înainte de aderare. Ori, aşa ceva nu ne-am dorit pentru România. Iată un prim rezultat palpabil, vizibil şi măsurabil al acestei guvernări Dragnea-Dăncilă. Au şters cu buretele tot efortul şi tot rezultatul din cei 11 ani de când am aderat la Uniune, şi ne-am străduit cu toţii, fiecare în felul lui, să facem ţara mai bună. Iată că acest accident al democraţiei româneşti a reuşit în timp record să anuleze aceste rezultate", a afirmat Iohannis.

Întrebat cât timp ne va lua să ne redresăm, dacă ne-am întors cu 11 ani în urmă, liderul de la Cotroceni a replicat: "Nu va fi absolut deloc uşor. Nu va fi uşor deloc. Sper să se trezească din ce în ce mai mulţi politicieni din România la realitate, în special, desigur, cei care sunt în Parlament. Să tragă concluziile de rigoare şi să acţioneze odată."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne