Iohannis, după decizia CCR: Doamna prim-ministru, poftiţi de îndată în faţa Parlamentului pentru votul de validare!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, în cadrul unei conferinte de presă, că decizia Curţii Constituţionale nu schimbă cu nimic situaţia politică în care se află Guvernul şi a invitat-o din nou în Parlament pe premierul Viorica Dăncilă.

"Curtea Constituţională a luat astăzi în discuţie actuala situaţie politică. Şi, prima observaţie pe care aş face-o – decizia de astăzi a Curţii Constituţionale nu schimbă cu nimic situaţia politică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni, acum. Un lucru este cert, Guvernul nu mai are aceeaşi compoziţie ca înainte, prin plecarea ALDE de la guvernare şi Prim-ministrul este obligat de Constituţie să meargă în faţa Parlamentului să ceară un vot de încredere. Constat astăzi, cu satisfacţie, că şi Curtea Constituţională a României a ajuns, în mod corect şi inevitabil, exact la aceeaşi concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăncilă şi-a pierdut legitimitatea şi trebuie să meargă de îndată în faţa Parlamentului ca să ceară un vot de validare", a declarat Iohannis.

În accepţiunea şefului statului, celelalte chestiuni legate de numirile şi revocările miniştrilor, care sunt menţionate în materialul Curţii Constituţionale, sunt de fapt blocaje generate de refuzul premierului de a se prezenta în faţa Parlamentului pentru a primi un vot de încredere, acolo unde trebuia să meargă din capul locului.

"Acum, deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a hotărârii Curţii Constituţionale a României de astăzi le voi lua după publicarea şi analiza motivării deciziei care va fi, probabil, publicată, în perioada imediat următoare. Dar, dacă doamna Prim-ministru Dăncilă doreşte, aşa cum se tot exprimă în public, să se pună capăt acestei crize guvernamentale, soluţia este simplă: doamna Prim-ministru, vă mai spun o dată, poftiţi de îndată în faţa Parlamentului pentru votul de validare!", a precizat Iohannis.

Reamintim că CCR a decis că preşedintele este obligat să revoce miniştrii demişi de Viorica Dăncilă, să numească miniştrii interimari şi, de asemenea, să motiveze refuzul numirii miniştrilor titulari propuşi. Pe de altă parte, şefa PSD este obligată la rândul său să meargă în Parlament cu Guvernul pentru vot de încredere. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne