Iohannis, discuţie telefonică cu Theresa May pe tema atacului terorist de la Londra

Într-o conversaţie telefonică purtată cu premierul britanic, preşedintele Klaus Iohannis a condamnat "în termeni fermi atacul terorist" care a avut loc la Londra, lângă Parlament, şi a exprimat solidaritatea deplină a poporului român cu Regatul Unit.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat telefonic cu prim-ministrul britanic Theresa May despre atacul terorist care a avut loc cu o zi în urmă la Londra, a transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, Administraţia Prezidenţială.

În cadrul discuţiei, Iohannis a condamnat "în termeni fermi atacul terorist care a avut loc la Londra, lângă Parlament, simbolul democraţiei britanice, şi a exprimat solidaritatea deplină a României şi a poporului român cu Regatul Unit". Preşedintele a transmis, totodată, în numele său şi al României, condoleanţe familiilor victimelor şi urări de însănătoşire grabnică celor răniţi.

A fost discutată, de asemenea, situaţia celor doi cetăţeni români răniţi în atacul de ieri, prim-ministrul britanic exprimând regretele sale puternice pentru rănirea lor şi speranţa că starea de sănătate a acestora, mai ales a cetăţenei române aflate încă în stare critică, se va ameliora.

În acelaşi timp, Iohannis a transmis sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului, evocând preocuparea pentru creşterea în amplitudine şi frecvenţă a fenomenului terorist, precum şi a gradului său de impredictibilitate.

În context, pronunţându-se ferm pentru intensificarea eforturilor comune de prevenire, descurajare şi pedepsire a acestui fenomen reprobabil, şeful statului a amintit iniţiativa de creare a unei Curţi internaţionale împotriva terorismului, lansată în comun de România şi Spania.

În spiritul Parteneriatului Strategic care leagă cele două ţări, Iohannis a accentuat necesitatea intensificării şi eficientizării cooperării bilaterale în sfera securităţii, inclusiv pe dimensiunea de contraterorism.

De asemenea, preşedintele a menţionat că aşteaptă cu deosebită plăcere vizita oficială pe care prinţul de Wales o va efectua în România în cursul săptămânii viitoare, care va constitui un reper important în istoria relaţiilor bilaterale de Parteneriat Strategic dintre cele două state.

Totodată, în urma atacului care a avut loc ieri la Londra, Iohannis a semnat joi o scrisoare de condoleanţe către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne