Iohannis, discurs despre "cea mai mare palmă" dată PSD-ului: Nu mai vrea nimeni să-i vadă

Klaus Iohannis, la deschiderea Summitului Celor Trei Mări
Klaus Iohannis, la deschiderea Summitului Celor Trei Mări (Epoch Times România)

Neinvitarea PSD la întrevederea informală a socialiştilor europeni care au venit la Summitul de la Sibiu a fost „cea mai mare palmă dată unui partid” înaintea unei reuniuni de o asemenea amploare, a declarat preşedintele Iohannis sâmbătă, la Iaşi, unde şi-a lansat cartea „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa.”

„Povestea merge mai departe, de regulă înaintea unor astfel de întâlniri care se numesc Summit sau Consiliu European, grupurile politice îşi fac întâlnirile lor. Aşa am fost eu la grupul PPE unde ne-am întâlnit cu liderii din PPE, am discutat, am analizat cum putem contribui în mod pozitiv pentru Europa. Tot aşa s-au întâlnit şi socialiştii. Premierii socialişti s-au întâlnit în Sibiu. PSD nu a fost invitat, pentru că ei nu contează în Europa. Este cea mai mare palmă dată unui partid să existe întâlnire înainte de Summit şi să nu fie invitaţi. Nu mai vrea nimeni să îi vadă. Ce să discute cu ei? Cum Dragnea atacă justiţia din România, cum vrea să îşi cureţe el dosarele penale?”, a afirmat Klaus Iohannis, citat de Mediafax, în cadrul evenimentul de lansare a cărţii „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

„Statul de drept este fundamentul UE. Fără el nu există UE. Legea e lege, asta scrie şi în Constituţia noastră, dar nu toată lumea o citeşte şi unii încearcă să o îndoaie. Infractorii din vârful statului încearcă să îndoaie justiţia şi să o politizeze. Ei vor să scape de justiţie. De asta nu vorbeşte nimeni cu ei. În Europa aşa ceva nu se poate. În Europa se vrea o justiţie dreaptă. Asta vreau şi eu, asta vreţi şi dumneavoastră şi pentru ca să se întâmple acest lucru trebuie să merge la referendum”, a adăugat şeful statului.

Declaraţiile lui Iohannis vin în contextul în care joi dimineaţă, la Sibiu a avut loc o întâlnire a socialiştilor europeni la care a participat şi Frans Timmermans. Întrevederea între socialiştii europeni a fost una informală şi a avut loc în marja summitului UE. Liderii PSD n-au fost invitaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne