Iohannis, despre Strategia "România 2040" a lui Dragnea: Nu cred că are o valoare deosebită un astfel de document

Preşedintele Klaus Iohannis nu s-a arătat tocmai încântat de proiectul promovat de Guvernul Dăncilă potrivit căruia o comisie condusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va putea stabili strategia României pentru următorii 20 de ani.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Momentan o strategie economică pe termen lung nu ar avea o valoare deosebită, a apreciat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful statului Klaus Iohannis, întrebat despre iniţiativa Guvernului Dăncilă în acest sens.

"Documente strategice s-au elaborat cu zecile, dacă nu cu sutele, problema este că în documentele de strategie toată lumea şi dintotdeauna solicită politici sustenabile, responsabile, serioase, fundamentate. Dar în practică, lucrurile, vedem şi acum, nu se întâmplă chiar aşa. Momentan, nu cred că are o valoare deosebită un astfel de document strategic, dar nu este nimic ce trebuie interzis. E bine dacă lumea care guvernează se apucă, poate înţeleg ce trebuie făcut să meargă mai bine", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Reacţia preşedintelui vine în contextul în care Guvernul condus de Viorica Dăncilă a publicat un proiect de lege care va pune în mâna lui Dragnea pârghiile pentru a controla bugetul ţării pentru viitorii 22 de ani.

Proiectul prevede înfiinţarea unei comisii conduse de şeful PSD, care să elaboreze, în decursul unui an, Strategia "România 2040" care, odată adoptată, va fi introdusă obligatoriu în programul de guvernare al tuturor guvernelor ce vor veni la Palatul Victoria în următorii 22 de ani.

Pentru mai multe detalii despre Strategia "România 2040" intraţi aici.