Iohannis, despre Secţia specială: Un instrument uşor de folosit pentru controlul neconstituţional asupra magistraţilor

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Prezidenţiabilul PNL Klaus Iohannis a declarat, marţi, că îşi menţine opinia potrivit căreia Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) trebuie desfiinţată, argumentând că aceasta poate fi "transformată în ceva cu care se poate încerca un control neconstituţional asupra magistraţilor".

"Da (n.r. - îmi menţin opinia privind desfiinţarea Secţiei speciale). Nu sunt specialist în acest domeniu, dar opinia mea de simplu preşedinte al României de la început a fost că această secţie nu trebuie înfiinţată. Însă, pentru a fundamenta o opinie pertinentă am cerut şi primit opiniile unor recunoscuţi specialişti în materie, dintre care aş enumera Comisia de la Veneţia, GRECO, MCV, care spun că nu e nevoie de această secţie şi că nu este bună şi trebuie desfiinţată.

Dacă toţi spun că „aşa nu”, eu sunt de părere că „aşa nu”, PNL este de părere că „aşa nu” şi alte partide sunt de aceeaşi părere, înseamnă că ne bazăm pe ceva.

Eu sunt de părere că această secţie nu trebuie să existe, este un instrument care prea uşor poate fi transformat în ceva cu care se poate încerca un control neconstituţional asupra magistraţilor", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la dezbaterea cu jurnaliştii desfăşurată marţi în aula BCU.

Întrebat unde ar vedea plasată această secţie-unitate care să analizeze abuzurile din Justiţie, dacă ar fi reformată la nivel de resurse umane, preşedintele a răspuns: "Rămân la opinia pe care am spus-o. Toţi aceşti specialişti, pe care îi respect şi pe care îi recunosc, recomandă desfiinţarea secţiei, opinie pe care o împărtăşesc. Evident, decizia nu o iau eu, ci în Parlament", a răspuns Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne