Iohannis, despre Ponta: Păcat că a ajuns atât de uşor prizonierul sistemului. Replica premierului

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Craiova, că, la aceste alegeri, el nu se luptă "cu persoana Victor Ponta, ci cu sistemul pe care acesta îl reprezintă şi cu un fel de a face politică", adăugând că este un păcat faptul că un om atât de tânăr a dezamăgit şi a ajuns atât de repede prizonierul unui sistem, relatează Mediafax.

"La aceste alegeri eu nu mă bat cu persoana Victor Ponta, ci cu un fel de a face politică şi cu sistemul pe care el îl reprezintă. Şi mă voi bate cu toţi cei care continuă politica scandalului, a vorbelor goale, a promisiunilor false şi lipsei de rezultate. Păcat că un om atât de tânăr a dezamăgit şi a ajuns atât de repede şi atât de uşor prizonierul unui sistem, un sistem care distruge mediul privat pentru a-i ţine pe oameni în sărăcie şi cu mâna întinsă la stat, un sistem care dispreţuieşte educaţia pentru a-i ţine pe oameni în ignoranţă şi distruge viitorul tinerei generaţii, un sistem corupt care nu ţine cont de voi, ci doar de găştile de partid, de interese şi clientelă", a precizat Klaus Iohannis.

Liderul liberal susţine că PSD se foloseşte în prag de alegeri de disperarea oamenilor, de necazul lor, ca să mai ia nişte voturi, adăugând că prezidenţiabilul lor, Victor Ponta, nu a făcut nimic ca prim-ministru, ceea ce sugerează că nu va face nimic nici ca preşedinte.

În viziunea acestuia, Victor Ponta "a demonstrat că nu este nimic mai mult decât omul acestui sistem, al baronilor care stăpânesc judeţele ca pe nişte feude proprii, în Dolj, în Olt, în Gorj şi în multe alte locuri".

Răspunsul premierului Ponta

"Eu am promis, şi spre deosebire de alţii mă ţin de cuvânt, că vreau să fac o campanie civilizată şi decentă şi cu bun-simţ şi să nu vorbim de ce rău e adversarul, ci de ce putem noi să facem pentru România. În rest declaraţiile de acest gen eu le ştiu de la Traian Băsescu, sunt cu copy-paste de la Traian Băsescu, nu trebuie să-l aud pe domnul Iohannis, pentru că le cunosc, le văd la 18.30 în fiecare seară, la Cotroceni, tot astea cu baronii, cu... Spre deosebire însă de Băsescu, Iohannis, anul ăsta în februarie cred, voia să facă parte, a fost la mine în birou, din guvernul ăsta rău, cu baroni, cu.... În primăvară voia să-l susţină pe Crin Antonescu preşedinte, cred că e bine să nu se răzgândească atât de des, pentru că eu ştiu că ardelenii sunt oameni serioşi şi nu se răzgândesc, la fiecare trei luni spun altceva", a declarat premierul Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne