Iohannis, despre operaţiunea "Codurile Penale": Sunt inadmisibile modificări cu destinaţie!

Este inadmisibil ca unele modificări ale Codurilor Penale să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament, susţine preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirilă/Epoch Times)

Unele dintre propunerile pentru modificarea Codurilor Penale sunt absolut inacceptabile, a susţinut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Iohannis, în contextul în care pe rolul Comisiei Iordache au intrat o serie de propuneri legislative ce i-ar favoriza pe corupţi, unele dintre ele părând a fi cu dedicaţie pentru Dragnea şi Tăriceanu. În acest context, preşedintele a opinat că este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru persoane care se află în conducerea Parlamentului.

“Unele dintre aceste modificări sunt necesare, fiindcă e nevoie de o oarecare modificare a legislaţiei, punere în acord cu decizii ale CCR şi în unele puncte chiar cu legislaţia europeană. Aceste propuneri sunt bune şi cred că Parlamentul le va prelucra şi va introduce aceste chestiuni. Alte propuneri care au fost făcute, nu vreau să detaliez acum în acest cadru, sunt total inacceptabile şi cred că discuţia parlamentară va revela care trebuie să rămână în discuţie şi care trebuie să iasă din discuţie. Un principiu, însă, cred că trebuie să îl înţeleagă toată lumea - este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, citat de News.ro.

Reamintim că unele dintre amendamentele pe care ar vrea să le adopte PSD vizează redefinirea grupului infracţional, a mărturiei mincinoase şi introduc o nouă cale de atac ce i-ar permite liderului PSD, Liviu Dragnea, să ceară revizuirea în Dosarul Referendumului, dosar în care a fost condamnat în primă instanţă la închisoare cu suspendare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne