Iohannis, despre experimentele PSD-ALDE: Nu trebuie reinventată roata. Avem nevoie de stabilitate

Schimbările frecvente de abordare strategică în domeniul fiscal nu fac bine nimănui. Mediul de afaceri, dar şi omul simplu vor să ştie ce doreşte să facă statul şi cum va face aceste lucruri, a subliniat preşedintele Iohannis, comentând pe marginea măsurilor promovate de Guvernul Tudose.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Cu toţii ne dorim creştere economică, dar prin măsuri care sunt nepregătite sau slab pregătite în niciun caz nu vom obţine acest obiectiv, a atras atenţia sâmbătă, în faţa presei, preşedintele Klaus Iohannis.

"Nu trebuie făcut un pas special şi nu trebuie reinventată roata. Ceea ce am vrut să transmit şi cred că a fost destul de clar este că avem nevoie de stabilitate şi avem nevoie de predictibilitate", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

În opinia preşedintelui, schimbările frecvente de abordare strategică în domeniul fiscal nu fac bine nimănui.

"Ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt. Mediul de afaceri, dar şi omul simplu vor să ştie ce doreşte statul şi cum va face statul aceste lucruri. Asta înseamnă stabilitate şi predictibilitate. Cu toţii ne dorim creştere economică, dar nu prin măsuri care sunt nepregătite sau slab pregătite, în niciun caz nu vom obţine acest obiectiv. Deci, încă o dată, predictibilitate, stabilitate - acestea trebuie garantate, indiferent cine guvernează, indiferent ce abordare are, aceste lucruri trebuie să prevaleze", a precizat Iohannis.