Iohannis, despre atacurile lui Băsescu şi Tăriceanu: "Hoţul strigă Hoţii!"

O coaliţie antijustiţie, formată de câţiva penali celebri, încearcă să-şi spele imaginea, susţine Iohannis, în replică la acuzaţiile pe care i le aduc Tăriceanu şi Băsescu.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Acuzat de fostul preşedinte Traian Băsescu şi de Călin Popescu Tăriceanu că ar fi candidat la funcţii în stat având "dosar de inculpat", respectiv ca "penal sadea", Klaus Iohannis susţine că asistăm la o "coaliţie antijustiţie" formată din "penali celebri" care încearcă să-şi spele propria imagine.

Întrebat despre criticile preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care l-a acuzat că a candidat la alegerile prezidenţiale din poziţia de penal şi ale lui Băsescu, care a susţinut că Iohannis a candidat la funcţia de primar al Sibiului având dosar de inculpat, preşedintele a afirmat că aceste declaraţii pot fi puse la "capitolul «hoţul strigă hoţii»", relatează news.ro.

"Pot să vă reconfirm, că eu nu am fost niciodată în nicio calitate urmărit penal. Foarte simplu se poate verifica fără niciun fel de problemă. Sigur, această coaliţie antijustiţie, formată de câţiva penali celebri, încearcă să-şi spele imaginea, aruncând astfel de lucruri în spaţiul public. Nu trebuie să aibă niciun fel de emoţii, nu am fost următit penal", a spus preşedintele.

Iohannis, care şi-a atras atacuri virulente din partea unor lideri politici după ce a declarat că nu va nominaliza un premier penal, şi-a reiterat convingerea că cei cu dosare penale nu au ce căuta la vârful politicii şi al ţării.