Iohannis, despre acţiunile violente ale interlopilor: Sunt rezultatul a trei ani de guvernare PSD

Klaus Iohannis - presidency.ro
Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Întrebat miercuri, în contextul uciderii liderului clanului Duduianu, ce a făcut statul pentru a lupta contra clanurilor interlope, preşedintele Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzându-i pe social-democraţi că sunt vinovaţi de actuala stare de fapt.

Concret, şeful statului a susţinut că fenomenul luptelor dintre clanurile interlope cu care se confruntă societatea românească la ora actuală este o consecinţă a faptului că în cei trei ani de guvernare, PSD-ul a încercat “să pună cizma pe gâtul justiţiei din România şi să îi apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiţi”.

Preşedintele Iohannis a adăugat că, deşi există o preocupare “serioasă şi intensă” atât la Ministerul Afacerilor Interne cât şi la marile parchete şi la Ministerul Justiţiei, “nu se poate repara de pe o săptămână pe alta ce s-a stricat în 30 de ani”.

Jurnalist: În urmă cu un an de zile discutaţi în CSAT lupta cu clanurile interlope. De atunci, în plină pandemie am avut tot felul de ieşiri violente ale acestor clanuri, s-a ajuns ieri şi la crimă iar azi am avut un parastas cu sute de persoane fără mască. Ce s-a întâmplat în acest an, care au fost măsurile care au fost luate şi cum poate fi stopat acest fenomen.

Klaus Iohannis: Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare, dar în acelaşi timp putem să vedem că există o preocupare serioasă şi intensă şi la Interne şi la marile parchete şi la Ministerul Justiţiei.

Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt, nu se poate repara de pe o săptămână pe alta ce s-a stricat în 30 de ani.

Sau, dacă vreţi să fiu mai concret şi mai acid politic, să ne amintim cu tristeţe [...] de cei trei ani de guvernare PSD, în care PSD-ul a încercat cu toată forţa să distrugă legile justiţiei, să pună cizma pe gâtul justiţiei din România, să îi apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiţi. Asta se vede acum pe străzi.

Actualul Guvern vine cu măsuri, dar când ajunge în Parlament este aceeaşi majoritate pesedistă care încă se opune la reformele necesare în domeniul justiţiei. Asta nu ne face să ne oprim, vom merge mai departe şi vom găsi soluţiile care se cuvin pentru a pune lucrurile la locul lor, pentru ca infractorii să fie la puşcărie şi oamenii cinstiţi să fie apăraţi de instituţiile statului, nu invers, cum din păcate am avut tendinţa în anii de guvernare pesedistă.