Iohannis: Dacă alegerile în două tururi nu trec în Parlament, angajarea răspunderii Guvernului e “rezonabilă”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Captura video)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, înaintea participării la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, că îşi doreşte ca primarii să fie aleşi în două tururi, adăugând că, în cazul în care proiectele de lege existente în acest sens nu vor trece în Parlament, atunci angajarea răspunderii Guvernului Orban ar fi o “abordare rezonabilă”.

“Eu am un mesaj pentru primarii care sunt prezenţi aici, la întâlnirea cu Asociaţia Municipiilor din România, şi le voi spune în direct acest mesaj. Cred că este însă important să vă spun că mesajele pe care le am pentru primarii municipiilor sunt mesaje generale pe care le voi da şi celorlalţi primari. De exemplu, că eu îmi doresc ca primarii să fie aleşi în două tururi sau că îmi doresc foarte mult să existe un parteneriat real între administraţia centrală, prin Guvern, şi administraţia locală, astfel încât toţi românii să primească o şansă să trăiască într-o localitate bine pusă la punct. […] M-aţi întrebat de multe ori şi reafirm, părerea mea este că trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Ştiu că sunt diferite iniţiative legislative în Parlament. Dacă ele nu se realizează în acest sens, cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament”, a precizat preşedintele Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă are emoţii cu privire la faptul că, marţi, Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru mai multe proiecte de lege în Parlament şi că opoziţia are la dispoziţie practic trei zile să depună moţiune de cenzură, şeful statului a afirmat că “n-am niciun fel de emoţie”.

“Sunt măsuri, şi oportune, şi necesare, dar şi aşteptate, şi cred că, în acest moment, angajarea pe legislaţia pregătită de Guvern, angajarea răspunderii, este soluţia cea mai potrivită”, a mai explicat preşedintele României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne