Iohannis, contre cu Antena 3: Acest harnic Dragnea cu valizele lui adună articole pe care dvs. şi alţii le-au scris

Klaus Iohannis, la deschiderea Summitului Celor Trei Mări
Klaus Iohannis, la deschiderea Summitului Celor Trei Mări (Epoch Times România)

Ieşit într-o conferinţă de presă după adoptarea în Parlamentul European a unei rezoluţii extrem de critice la adresa Puterii de la Bucureşti şi după publicarea unui MCV la fel de dur, şeful statului a fost întrebat de reporterul Antena 3 câte dosare penale a avut - 17 (cum a declarat recent Liviu Dragnea) sau 9?
"Pentru că aţi vorbit de dosare şi în ultimul timp au apărut în spaţiul public răspunsuri de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia legat de dosarele pe care le-aţi avut dumneavoastră. Că au fost 9, ca au fost 17, ca în două aţi fost urmărit penal. Cate dosare aţi avut, domnule Iohannis?" a întrebat reportera Antenei 3.

În replică, şeful statului, care anterior criticase dur guvernarea "Dragnea-Dăncilă", a răspuns că nu a fost urmărit penal niciodată căci toate dosarele s-au clasat fiindcă nu există fapte.

"Eu nu am avut niciun dosar. Toate s-au clasat şi asta se numeşte că nu am avut un dosar. Am văzut ca acest harnic Dragnea cu valizele lui nici nu este original. Între noi fie vorba, el adună articole pe care dumneavoastră şi alţii le-aţi scris pe parcursul acelor cinci campanii electorale în care a fost.

Aceste clasări nu s-au făcut fiindcă mă cunosc eu cu Lazăr 1, Lazăr 2 sau altcineva. Nu i-am cunoscut pe aceşti oameni, nici nu am vreun fel de relaţii personale. Avem relaţii instituţionale. Aceste dosare toate s-au clasat fiindcă nu există fapte. Eu ştiu foarte bine ce am făcut şi la primărie, şi înainte de primărie, şi la Preşedinţie, şi poate este important şi pentru români să ştie şi de la mine, să afle şi din gura mea, eu nu am comis niciodată o ilegalitate sau o faptă penală, lucru care este la fel de adevărat şi pentru soţia mea Carmen.", a declarat Iohannis.

Întrebat dacă soţia sa se va prezenta la audieri la Parchetul General, Iohannis a negat, spunând că aceasta va fi cu el în vizită de stat la Londra.

Reporter: Va cere amânarea acestei date?

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Probabil.

Reamintim că, ieri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieşit în conferinţă de presă în cadrul căreia a lansat un atac de o duritate rarisimă contra lui Klaus Iohannis, pe care l-a numit preşedinte "de carton", preşedinte "fake" şi şef de grup infracţional organizat.

Şeful PSD a susţinut că Iohannis este un preşedinte "de carton" pus în vitrină de servicii şi susţinut de acestea. Pentru a-şi "susţine" spusele, Dragnea a venit cu o nouă valiză despre care a spus - trimitere la valiza Rise Project pe care liderul PSD tot încearcă să o arunce în derizoriu - că ar fi fost găsită în curte de un localnic din Sibiu care "a zis că a găsit-o în curte, a dat-o unui prieten care a dat-o altui prieten."

După ce a deschis valiza în care erau documente pe care scria mare Rise Project, Dragnea a început să acuze presa că nu scrie despre ilegalităţile pe care, spune el, le-ar fi comis Iohannis, apoi s-a lansat în tirade împotriva preşedintelui Iohannis, pe care l-a numit "şef de clan, şef de Grup Infracţional Organizat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne