Iohannis: Cercetarea DNA în cazul şefei AEP - o surpriză foarte, foarte neplăcută

Neplăcut surprins de ancheta procurorilor DNA de la AEP, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că, dacă şefa instituţiei va fi pusă sub urmărire penală, atunci cu siguranţă ea va trebui înlocuită.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Cu doar o lună înainte de alegeri, procurorii DNA au descins la sediul Autorităţii Electorale Permanente într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani, de anchetă fiind vizată chiar şefa instituţiei, Ana Maria Pătru, "o surpriză foarte, foarte neplăcută" pentru preşedintele Klaus Iohannis.

"Nu cred că vor fi puse sub semnul întrebării (rezultatele alegerilor - n.r.) şi nu cred că felul în care funcţionează instituţia va fi fundamental afectat. Este o instituţie serioasă, lucrează de atâţia ani cu problematica alegerilor şi sunt convins că îşi va face treaba în continuare, dar în afară de acest fapt o cercetare a DNA asupra şefului acestei instituţii este o surpriză foarte, foarte neplăcută", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.

Şeful statului a subliniat că, în cazul în care procurorii DNA vor începe urmărirea penală pe numele şefei AEP, atunci ea va trebui schimbată.

"Depinde ce va comunica DNA. Deocamdată înţeleg că s-au făcut primele verificări astăzi. Dacă se începe urmărirea penală, atunci cu siguranţă acea persoană va trebui înlocuită", a punctat Iohannis, adăugând că nu cunoaşte detaliile în acest caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne