Iohannis: Cei din Piaţă spun foarte clar: şi-au pierdut încrederea în Guvern şi în PSD

"Oamenii sunt în continuare nemulţumiţi. Şi-au pierdut încrederea în Guvern, şi-au pierdut încrederea în PSD şi acest lucru îl spun foarte clar în Piaţă. Iar cine are urechi, să audă", a remarcat preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Masivele proteste din ultimele două săptămâni au fost declanşate de modul în care Guvernul Grindeanu a încercat să legifereze în domeniul Justiţiei un demers care, evident, a fost susţinut de PSD, şi atunci tot PSD trebuie să vină cu soluţiile, a opinat marţi, în cadrul unei declaraţii de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

"Lucrurile trebuie rezolvate şi eu cred că Ordonanţa 14 nu va fi problematică. Din luările de poziţie publice, am înţeles că toată lumea vrea să o aprobe şi să se termine discuţia pe acea nefericită Ordonanţă 13. (...) Oamenii sunt în continuare nemulţumiţi. Şi-au pierdut încrederea în Guvern, şi-au pierdut încrederea în PSD şi acest lucru îl spun foarte clar în Piaţă. Iar cine are urechi, să audă. (...) Oamenii care protestează spun ce îşi doresc ei. Politicienii ar face bine să asculte şi să tragă nişte concluzii", a afirmat Iohannis.

În Piaţa Victoriei continuă protestele. Care este rezolvarea?

"Rezolvarea trebuie să fie căutată şi găsită de cei care au creat problema. Problema a fost creată prin felul în care Guvernul a încercat să legifereze în domeniul Justiţiei, un demers care, evident, a fost susţinut de PSD, şi atunci tot PSD trebuie să vină cu soluţiile", a precizat Iohannis.

Întrebat dacă în continuare crede că abrogarea OUG 13 şi demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, nu sunt suficiente, aşa cum a spus în Parlament, şeful statului a replicat:

"Dacă aveţi răbdare şi citiţi mesajele cu care vin oamenii în Piaţă şi ascultaţi ce spun ei, o să vă daţi seama imediat dacă este suficient sau nu."

Un jurnalist a remarcat că cei din PSD susţin că Iohannis şi-a excedat rolul de mediator pe care Constituţia i-l oferă şi chiar a instigat la acele proteste.

"Cu siguranţă, am rămas în zona care este rezervată Preşedintelui. Însă mediator nu înseamnă doar să vorbesc cu oamenii şi să accept orice abordare. Mediator înseamnă inclusiv ca atunci când cineva face un pas greşit să atrag atenţia că este un pas greşit. Medierea include şi acest aspect", a explicat liderul de la Cotroceni.

Pe de altă parte, au loc proteste şi la poarta Palatului Cotroceni, unde susţinătorii Guvernului PSD-ALDE îl cer demisia lui Iohannis.

"Oamenii au tot dreptul să protesteze şi, pentru a arăta că eu recunosc acest drept, am ieşit şi am încercat un dialog cu protestatarii. A fost un pic dificil din cauza zgomotului, dar am înţeles mesajul lor. Nu voi demisiona, dar ei, sigur, au dreptul să-şi spună nemulţumirea", a punctat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne