Iohannis, către românii din Philadelphia: Mă bazez foarte mult pe dumneavoastră

Românii din SUA sunt vitali pentru păstrarea legăturii cu ţara, le-a transmis Iohannis membrilor comunităţii româneşti din Philadelphia, cerându-le acestora sprijinul pentru îmbunatăţirea relaţiilor României cu SUA.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Prezent în SUA pentru Adunarea Generală a ONU, preşedintele Iohannis a avut joi o întâlnire cu membrii comunităţii româneşti din SUA, pe care i-a asigurat că sunt importanţi pentru ţară şi că se bazează foarte mult pe ei şi pe ceilalţi români din America, atunci când vine vorba despre Parteneriatul Strategic cu Statele Unite.

De asemenea, preşedintele Iohannis a apreciat că România a reuşit încă de la începuat să aibă o relaţie funcţională cu noua admininistraţie Trump şi a transmis că preşedintele SUA apreciază mult comunitatea de români.

"Ştiţi că în ultima vreme se vorbeşte foarte multe despre Parteneriatul Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, şi pe bună dreptate. Cu noua Administraţie Trump am reuşit de la început să avem o relaţie funcţională, şi după ce am efectuat o vizită în prima parte a acestui an la Washington - pe care poate aţi urmărit-o, mie mi-a plăcut - după acea vizită relaţia a devenit deosebit de puternică şi am reuşit să dăm o nouă dimensiune Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii.

M-am bucurat foarte mult cu acea ocazie, când am discutat un pic mai mult cu Preşedintele Trump, să aflu că domnia să apreciază foarte mult comunitatea de români din Statele Unite ale Americii şi am găsit practic peste tot români foarte respectaţi, începând de la Casa Albă, la sediul ONU, în foarte multe locuri", a declarat Iohannis.

Nu în ultimul rând, preşedintele Iohannis a remintit că dă o atenţie deosebită Diasporei şi le-a cerut românilor prezenţi la întâlnire să contribuie în continuare la bunăstarea relaţiilor dintre România şi SUA.

"Ştiţi că de la început am dat o atenţie deosebită Diasporei şi fac această chestiune din convingere. Sunteţi importanţi pentru noi, sunteţi vitali pentru păstrarea legăturii cu patria şi mă bazez foarte mult pe dumneavoastră, şi pe ceilalţi români din Statele Unite ale Americii, atunci când vine vorba despre Parteneriatul Strategic cu Statele Unite.

Este extrem de important că sunteţi, şi dumneavoastră şi celelalte comunităţi, comunităţi foarte bine integrate. Contribuiţi efectiv, ca şi americanii, la bunăstarea acestei ţări şi vă rog să contribuiţi în continuare la bunăstarea relaţiei dintre ţările noastre", a declarat preşedintele ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne