Iohannis: Avem zilnic pichetări, mişcări sindicale. Guvernanţii se fac că nu văd şi repetă mecanic că totul e în regulă

Deşi "repetă mecanic" în faţa opiniei publice că totul e în regulă, guvernanţii de fapt încearcă să ascundă problemele pe care sunt responsabili să le rezolve, a remarcat preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Este responsabilitatea Guvernului Dăncilă să vadă care sunt cauzele nemulţumirilor bugetarilor şi să rezolve problema, a subliniat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

"În public avem opinii foarte diferite. Eu atrag atenţia că lucrurile nu merg aşa cum trebuie şi avem practic în fiecare zi pichetări, mişcări sindicale, iar guvernanţii se fac că nu văd nimic şi repetă aşa mecanic că totul este în regulă. Lucrurile nu sunt în regulă, dar este treaba Guvernului să vadă unde sunt cauzele acestor nemulţumiri şi să le corecteze", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Şeful statului a amintit de întâlnirea avută cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe tema salariilor din sistemul bugetar.

"Cred că am dat un semnal foarte clar la momentul respectiv. În chestiunea salariilor, lucrurile nu merg aşa cum ar trebui, sunt probleme, sunt numeroase probleme şi am rugat pe toată lumea implicată în proces să se apuce de treabă şi să îmbunătăţească şi cadrul, şi abordarea specifică", a precizat Iohannis.