Iohannis anunţă o "dezbatere aşezată" fără Dăncilă. Cum a descris-o pe şefa PSD

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat din nou miercuri seara, într-o conferinţă de presă la sediul PNL, motivele pentru care refuză să aibă o dezbatere cu contracandidatul PSD Viorica Dăncilă.

"De ce nu accept o dezbatere cu candidata PSD? Acum câteva minute am spus câteva lucruri despre PSD. Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru, dat jos prin moţiune de cenzură, a fost partea activă a tuturor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiţiei, a fost foarte activă când a fost vorba să facă zid împreună cu guvernul împotriva unor persoane cu probleme penale, fiindcă asta a fost uşor de văzut. A fost o persoană foarte activă în a guverna, pe scurt, împotriva românilor. Doamna Dăncilă este reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat care a guvernat împotriva românilor şi acum, iată, în campanie electorală mimează candidatul democrat şi se aşteaptă să fie tratată cu mare respect de toată lumea ca şi cum până acum ar fi apărat democraţia românească şi pe români", a declarat Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a subliniat că nu accepta o dezbatere "cu o astfel de persoană care reprezintă tot ce e mai rău în politica ultimilor ani din România".

"Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD-ului din ultimii ani, acceptând o dezbatere cu candidata acestui PSD. Eu îmi doresc o Românie fără PSD şi ,ca să fiu bine înţeles, doresc o Românie fără PSD în structurile de conducere. Nu are decât PSD să stea în Opoziţie. Dacă vrea să se reformeze, dacă nu, nu, treaba lor! Eu lupt pentru o Românie Normală. În conceptul meu nu este loc pentru un astfel de PSD şi nu este loc pentru o dezbatere cu un astfel de candidat", a precizat Iohannis.

În acelaşi timp, şeful statului a remarcat că, în ultimele zile s-a discutat mult şi bine despre dezbatere, despre rolul ei într-o democraţie "şi este foarte bine aşa".

"Înţeleg perfect nevoia, dorinţa de a avea o dezbatere reală, aşezată cu candidaţii din turul doi. Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD, voi organiza eu, împreună cu echipa mea, o dezbatere aşezată săptămâna viitoare, marţi seara, o dezbatere la care vor fi invitaţi să dezbată, împreună cu mine, mandatul pe care l-am încheiat, planul meu pentru mandatul pe care sper să îl obţin în continuare. Voi invita politologi, formatori de opinie, jurnalişti. Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor. Detalii despre această dezbatere pe care o vom organiza veţi primi de la echipa mea de campanie", a afirmat Iohannis.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne