Iohannis: Am fi putut să avem o clasă politică mult mai bună, fără infractori – că penali nu mai am voie să spun

Chiar şi în aceste condiţii foarte dificile în care se află ţara sub conducerea PSD-ALDE, România va reuşi să arate că poate să construiască o "Preşedinţie rezonabilă" a Consiliului Uniunii Europene, a opinat şeful statului Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă România este pregătită sau nu pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, cu actualul guvern, cu actualul premier şi în contextul în care se întâmplă lucruri în PSD, remanieri, excluderi.

"Acum, cu certitudine, am fi putut să fim mult, mult, mult mai bine pregătiţi, cum am fi putut să avem o clasă politică mult, mult mai bună, fără infractori – că penali nu mai am voie să spun. Şi am fi fost în poziţia de a folosi ceea ce se numeşte o fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea României, pentru calea noastră europeană, pe care ne-o dorim, mi-o doresc. Nu a fost să fie. Ăştia au fost aleşi, ăştia conduc Guvernul şi Parlamentul. Aşa este în democraţie. Cine este ales, acela conduce. Dar, în toată această învolburare, care în ansamblu arată o politică de foarte proastă calitate, pot să spun că avem undeva şi un punct care mie îmi dă o oarecare speranţă", a declarat Iohannis.

Potrivit şeful statului, în domeniul politicilor europene şi în domeniul pregătirii pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cel puţin până acum, s-a colaborat între Preşedinţie şi Guvern, s-a colaborat cu cei de la Bruxelles.

"Cred că vom reuşi, chiar şi în aceste condiţii foarte dificile, să arătam că putem să construim o Preşedinţie rezonabilă", a subliniat Iohannis.

Întrebat cum vede criticile comisarului Corina Creţu referitoare la absorbţia fondurilor europene şi la modul în care lucrează Guvernul Dăncilă, preşedintele a subliniat că a ridicat probleme similar şi el începând cu 2007.

"Aceste critici le-am făcut şi eu începând din 2007. Nu atragem fonduri europene suficiente, nu ne pregătim suficient de bine, nu dăm atenţie deosebită dezvoltării infrastructurii. Asta nu este o problemă nouă, însă actuala putere a ajuns la contraperformanţe uimitoare în zona fondurilor europene", a precizat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne