Iohannis, acuzat de liderul PMP că a preluat modelul de lucru al lui Tudorel Toader

Liderul PMP, Eugen Tomac, s-a arătat nemulţumit de "războiul dintre instituţii" declanşat pe tema numirii miniştrilor pentru Transporturi şi Dezvoltare.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, pentru Mediafax, că şeful statului, Klaus Iohannis, s-a inspirat din modul de lucru al ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în argumentaţia privind respingerea propunerilor PSD pentru ministerele Dezvoltării Regionale şi Transporturilor.

"Epopeea numirii noilor miniştri a ajuns la etapa cazierul. Uite cazierul, nu e cazierul. Probabil preşedintele Iohannis s-a inspirat de la modul de lucru al domnului ministru Tudorel Toader, pentru că ministrul Justiţiei, în războiul său cu procurorul general, i-a scos întreaga mapă de candidat pentru acea funcţie la momentul respectiv. E un război politic între două instituţii care a ajuns la etapa aceasta - dosarul şina şi cazierul. Cel mai probabil s-a inspirat din teoriile exprimate acum ceva timp de ministrul Justiţiei, care a intrat şi a început să verifice dosarele unor înalţi demnitari, începând de la războiul pe care îl are cu procurorul general. Preşedintele nu poate rămâne în zona de notariat, care ia notă de ceea ce vrea Guvernul. S-a ajuns în acest război al procedurilor", a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP a subliniat că este important ca şi PSD să înţeleagă că din moment ce Iohannis nu vrea să îi numească pe cei doi, trebuie să vină cu alte propuneri pentru că aceste instituţii trebuie să funcţioneze, cu atât mai mult cu cât avem Preşedinţia Consiliului UE în curte şi vor exista deja şedinţe unde miniştrii trebuie să se prezinte.

"Ar fi o exagerare şi o aventură de nepermis (suspendarea şefului statului - n.r.) în timpul Preşedinţiei Consiliului UE să avem o asemenea criză politică. Dar de la PSD te poţi aştepta la orice. Am avut prim-ministru care şi-a dat demisia în timpul vizitei premierului Japoniei. Ar fi de nepermis mai ales că vom avea alegeri prezidenţiale în mai puţin de 10 luni", a afirmat Eugen Tomac.

Reamintim că joi preşedintele Iohannis a refuzat din nou nominalizarea Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici la şefia ministerelor Dezvoltării şi respectiv Transporturilor. Şeful statului i-a comunicat Vioricai Dăncilă, în scris, că îi respinge din nou pe cei doi, arătând că aceştia "nu fac dovada îndeplinirii tuturor condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs". Mai exact, cei doi n-au depus cazierul judiciar la dosar, astfel încât nu se poate şti dacă au suferit sau nu condamnări penale.