Iohannis a intrat oficial în lupta pentru Cotroceni. A depus la BEC 2,2 milioane de semnături

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi-a depus sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale, depunând mai bine de două milioane de semnături, în ciuda faptului că erau necesare doar 200.000.

"Am depus candidatura pentru Preşedinţia României. Acum am intrat pe drumul drept spre preşedinţia României. Mulţumesc celor care au semnat pentru mine. Peste 2.200.000 de semnături s-au adunat într-un timp record. A venit vremea faptelor. Vreau să candidez pentru a face altfel de politică, mai puţin spectacol şi gălăgie, mai multe soluţii pentru România. Nu am în spate niciun fel de trusturi, instituţii, ci echipa ACL şi pe cei peste 2.200.000 de alegători care au semnat pentru mine. E o echipă mare, puternică. Sper să se mai adune încă foarte mulţi care vor să meargă pe acelaşi drum cu mine. Forţa lor este forţa mea", a declarat Klaus Iohannis, la ieşirea din sediul BEC, potrivit Realitatea.net

La eveniment au participat nume grele de pe scena politică, printre care Vasile Blaga, Mircea Ionescu Quintus, Mihai Răzvan Ungureanu, precum şi alţi lideri proeminenţi ACL.

Potrivit sondajelor de opinie din ultima vreme, Klaus Iohannis este candidatul de dreapta cu cele mai mari şanse să ajungă în turul al doilea alături de prezidenţiabilul PSD Victor Ponta, care îşi lansează astăzi oficial candidatura, pe Naţional Arena, în faţa a 70.000 de susţinători.

Miercuri seară, contracandidatul său de la PSD şi-a înregistrat candidatura la prezidenţiale, depunând nu mai puţin de 2,5 milioane de semnături.