Ioan Ghişe a demisionat din PNL pentru a candida la prezidenţiale

Ioan Ghişe ,conferinţă de presă la Senatul României
Ioan Ghişe ,conferinţă de presă la Senatul României (Epoch Times România)

Senatorul Ioan Ghişe a demisionat din Partidul Naţional Liberal. Ghişe, politician liberal "cu state vechi" urmează să îşi lanseze candidatura independentă pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă.

Întrebat despre demisia colegului său, Crin Antonescu şi-a exprimat regretul pentru plecarea acestuia:

"Nu ştiam că a demisionat, îmi pare rău. Îl cunosc pe dl Ghişe de mulţi ani, suntem colegi de la începutul anilor '90 în Parlament. După aceea, vreo 8 ani a fost primar (al oraşului Braşov n.r). (...) Nu avem aceleaşi păreri astăzi nici despre PPE (grupul la care aderă PNL-ul în Parlamentul European n.r.) nici despre alte lucruri, dar nu regret mai puţin, pentru că dl Ghişe e un om onest în felul lui şi un om care are sinceritatea convingerilor lui. Dacă a plecat din PNL cred că este o pierdere", a declarat Crin Antonescu.

Ioan Ghişe a candidat la congresul PNL din 28-29 iunie 2014 la funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni, pierzând detaşat în faţa lui Iohannis. Ghişe a obţinut 144 de voturi, iar contracandidatul său a obţinut 1.334 de voturi.

 width=În urmă cu patru zile, senatorul PNL declarase că ia în calcul varianta candidaturii la prezidenţiale, afirmând că mai mulţi oameni l-au sunat şi i-au cerut să facă acest pas. Ghişe a mai anunţat că aceştia vor strânge cele 200.000 de semnături necesare şi că, dacă se va realiza acest lucru, se va autosuspenda din PNL şi va candida ca independent.