Invitaţie Congres SRATI 2014

SRATI 2014
SRATI 2014 (Ralcom)

Ediţia aniversară, a 40-a, a Congresului Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) se desfăşoară în perioada 14-18 mai 2014, în cadrul Centrului Internaţional de Conferinţe Sinaia. Evenimentul se bucură de participarea a 1.200 de specialişti dintre care 46 de invitaţi străini şi va fi prezidat de Prof. Dr. Dorel Săndesc, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (S.R.A.T.I) şi secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Congresul va avea un program ştiinţific extins şi reuneşte manifestări ştiinţifice devenite deja tradiţionale: Al 8-lea Congres Româno-Francez de Anestezie şi Terapie Intensivă, Al 6-lea Simpozion Româno-Israelian de Actualităţi în Anestezie şi Terapie Intensivă şi al 13-lea Congres al Asistenţilor de Anestezie şi Terapie Intensivă. Punctul culminant al Congresului este Prima Ediţie a Simpozionului ”România Dodoloaţă” a Societăţilor de Anestezie şi Terapie Intensivă din România şi Moldova care unifică simbolic societăţile de profil ale celor două ţări.

O altă premieră a Congresului este semnarea Declaraţiei Comune a Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă şi a Societăţii Anesteziologie – Reanimatologie din Republica Moldova.

Printre punctele-cheie care se vor regăsi în tematica Congresului se numără managementul căilor aeriene, standarde de urgenţă şi calitate în terapie intensivă, medicina de dezastre, terapia cu fluide la pacienţii critici, terapia paleativă la pacienţii din terapie intensivă, aspecte de etică şi legalitate în terapie intensivă, optimizarea managementului perioperator, ghiduri şi protocoale.

În cadrul evenimentului, Prof. Dr. Dorel Săndesc, preşedinte S.R.A.T.I., va anunţa programul Salvează Vieţi, al cărui scop este popularizarea tehnicilor de prim ajutor în societatea românească.

Congresul SRATI 2014 va fi însoţit de o expoziţie medicală specializată (ATImedica) la care participă 56 de companii medicale care vor expune cele mai noi aparate, ustensile şi tehnologii în domeniul anesteziei şi terapiei intensive.

Congresul SRATI 2014 este creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 30 de credite EMC (Educaţie Medicală Continuă).

Specialitatea de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) este una dintre cele mai dificile şi înregistrează unul dintre cele mai mari deficite de personal din România. Recent, secţiile de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale au beneficiat de deblocarea unei Acţiuni Prioritare în valoare de 157,8 milioane de lei, demers la care Prof. Dr. Dorel Săndesc a contribuit semnificativ în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Acţiunea Prioritară face parte dintr-un Sistem Naţional Integrat de management al marilor urgenţe prespitaliceşti şi intraspitaliceşti.

Acreditarea jurnaliştilor

Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informaţii privind Congresul SRATI 2014, va invităm să completaţi Formularul de acreditare disponibil pe site-ul evenimentului, secţiunea Birou Presă.

După primirea Formularului de acreditare completat, semnat şi ştampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@sraticongres.ro, veţi fi contactaţi pentru confirmarea acreditării dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii, va invităm să vizitaţi website-ul oficial al Congresului www.sraticongres.ro

Contact presă: Andreea Grigoroşcuţă, media@sraticongres.ro, 0722 329 183

Epoch Times este partenerul media al Congresului Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură