Învingătorul. Spectaculosul caz al infractorului care a devenit milionar în euro în timpul unei anchete DNA

Instituţiile de forţă ale statului român se aşază în genunchi înaintea infractorilor. Punând cap la cap câteva zeci de documente, întinse de-a lungul a 17 ani, RISE Project alcătuieşte portretul unui modest funcţionar public devenit milionar în euro, după ce a început să lucreze pentru mafia retrocedărilor.
Sorin Astratini
Sorin Astratini (LinkedIn)

Şefi din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) lasă neanchetate falsuri în declaraţii referitoare la plăţi de zeci de milioane de euro.

DNA îşi documentează suspecţii cu motorul de căutare Google. Şi se opreşte la rezultatele oferite de Google.

Un infractor minte cât cuprinde în timpul unei audieri de la DNA şi nu păţeşte nimic pentru asta.

Un poliţist şi un procuror care administrează probele unei bătăi violente de stradă nu iau în calcul nici măcar cazierul agresorului, atunci când soluţionează ancheta.

Procurorul respectiv ajunge, peste ani, să lucreze la DNA, iar poliţistul – în corpul de experţi ai Senatului României.

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti îl numeşte „persoană creatoare” pe cel care a transformat Direcţia Copilului într-o tejghea la care se negociază adopţii.

Toate aceste episoade se găsesc în biografia unui bărbat trimis la închisoare pentru luare de mită, eliberat din puşcărie înainte de termen şi reangajat la instituţia publică la care lucra când a luat şpaga.

Înrolat, mai apoi, într-o reţea specializată în acapararea terenurilor retrocedate în Bucureşti, individul respectiv a ajuns să se îmbogăţească într-un ritm delirant.

Pentru a citi istoria parvenirii lui spectaculoase intraţi aici.